跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下如Band 2組別, 可否選救恩為首選, 會唔會進取左呢?

大宅

回覆 Fanny_ma 的帖子

以你所講即是BAND 2較好的圓玄好過救恩?

大宅

中學選真的好煩腦, 自己心目中由始至終一心都只諗住大埔區5間英中, 入到是旦一間都冇所謂, 點知上星期見班主任阿囝經過2次程分試只係屬band 2 中成續, 而我對大埔Band 2 中學真係毫無頭水, 唔知點好!

大宅

中學選真的好煩腦, 自己心目中由始至終一心都只諗住大埔區5間英中, 入到是旦一間都冇所謂, 點知上星期見班主任阿囝經過2次程分試只係屬band 2 中成續, 而我對大埔Band 2 中學真係毫無頭水, 唔知點好!

大宅

大宅

何中即係邊間中學呀? 本人亦有考慮誇沙田區, 但我又唔熟沙田D學校, 我諗住如果大攪珠派到Band 2 1至尾的學校, 就會出沙田扣直資, 你認為可行嗎?

大宅

如誇區我首選都係培基, 但唔知直資學校扣門位多唔多?

大宅

回覆 mrs.so 的帖子

MRS SO, 如誇區我首選都係培基, 但唔知直資學校扣門位多唔多?

大宅

Mrs mo多謝你提供寶貴意見! 學校沒有講位多定係人多, 以我所去聽過中學恩記校長講話今年預左冇扣門位, 除非有學生自動放棄才有, 現在亞囝成績是B2中, 如果我自行收生時田甲部和乙部首三志願應如何排列好呢?

大宅

有冇人比下意見咁Band 2 如何排位好呢?

大宅

mrs.so 我剛上星期去完玄圓開放日得知今年學生與學位是打和的 !

大宅

如校長所講今年學位剛剛好1比1, 咁即係BAND 2 生只可選回Band 2 學校? 不能進取選恩主X 或 沐X ?

大宅

想問下第三次程分不佔比重嗎? 第三次的程分只用來扣門?

大宅

請問如屬Band 2 , 現填表怎樣填好呢? 大埔Band 2 實在太難選擇了, 因大部份大埔的Band 2 會夾集埋Band 3 , 如果派得唔好到時先出沙田扣直資, 有機會嗎?

首頁

尾頁

跳至