自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 飛越250年 -- 莫札特奇幻音樂之旅

Sumi-mama,

呢個魔術圈默劇團係咪之前同香港管弦樂團表演過? 有好幾年無o黎香港? 聽講好得意同好好睇,好適合小朋友 。唔知係咪o個隊?

Junior mum

洋房

加菲貓:

好似group 埋10張有9折,未必要團體先訂得。原來我有朋友帶埋對仔女幾年前睇過話好好睇,因為有音樂聽又有兩個表演者同時做默劇,幾得意,仲話個年o黎做3場都爆滿!

Junior mum

洋房

sumi-mama,

你朋友上次係咪都係睇mozart experience 呀?

Junior mum

洋房

我都打過電話去主辦單位問3歲去聽O唔OK,會唔會悶,佢地話有半場係由好出名彈琴o個個羅乃新同觀眾玩遊戲,佢係電台兒童節目主持,應該好掂。仲有一個10歲o既小朋友拉小提琴,默劇同音樂o個part係由以前香港管弦樂團o既蔡浩文指揮 (我聽林憶蓮倫永亮紅館場音樂會聽過佢),全部都係莫札特好出名D歌,應該唔會悶o既。

我想問埋亞嫂一唔一齊去,未定到邊場,sumi-mama唔該等埋我!

Junior mum

洋房

Dear sumi-mama,

我亞嫂問場音樂會適唔適合做音樂會報告,因為亞女4年級,5月尾要交音樂科功課。我搵唔到主辦單位,星期六下午放晒工。:-( 你可唔可以問o下你小童群益會個朋友呀。唔該!!

Junior mum

洋房

Sumi-mama,

唔好意思,咁遲覆你

亞嫂話音樂會報告係當作音樂科其中一項分數,等d小朋友唔會o係考試時驚到走音就拉低d分,另一方面等家長同小朋友可以一齊聽音樂會。你知啦,而家成日講親子嘛,等我地可以同d仔女多d話題。 最重要係越細聽越好,亞嫂話3歲差不多,等考小一面試時小朋友又多少o野講,話比校長聽好鍾意聽concert,加o下分都好。原來有d學校都好睇重音樂,入到去仲要揀樣樂器學,一生一藝術嘛

亞嫂話你當係閱讀報告咁,陪亞女聽完場音樂會,留番張飛同場刊,寫老師定出o既字數就得。

Junior mum

洋房

AveryMak,

你囡囡仲有幾耐至到3歲?如果佢夠高同夠乖,入場後唔會扭計,場館d人應該唔會趕掛 一齊去啦,如果d位坐埋一齊就即係隔離o個個係BK媽咪囉

Sumi-mama可以買到平飛呀!!
有關票價嘅正價係:HK$320, HK$250及HK$180,學生及3歲以上小童;85折後票價:HK$272(大)/190(小), HK$213(大)/149(小)及HK$153(大)/107(小)。可click入呢度參考:http://www.bgca.org.hk/bgcanews/school_booking_form.pdf

Junior mum

洋房

Dear Sumi-mama,

咁好反應,太開心啦

由於亞嫂話想問埋佢亞哥個仔去唔去,我都係自己落o左order先
29. Junior mum/2大1小/250/26/575

請問你幾時截止,好驚幫唔到亞嫂買呀!

Junior mum :-(

洋房

Sumi-mama ,

請問你收唔收到我個PM? 亞嫂仲未覆要買幾多張飛,幾時要截止訂飛呀?

Junior mum

洋房

Dear Sumi-mama,

聽日要覆你係咪 明白!!我今日會捉住亞嫂問o架啦!如果仲唔答我,我就 同埋 佢!!

你會睇邊場 會唔會見到你

Junior mum

首頁

尾頁

跳至