自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RelaxHippo 發表於 18-9-23 23:44
嗰幾年真係好苦。 久唔久就有報導話有人燒炭,東堤都唔知有幾多單。 好多舖頭都無人租, 又有大量銀主 ...

時勢做英雄,好多而家大發就係果時入左貨

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

-Johnnywalker- 發表於 18-9-24 02:04
有咩英唔英雄呀!
我02買,03老公被裁,
供咗幾年頂唔順負資產,

各人有各人故事啦

寶石宮

RelaxHippo 發表於 18-9-24 01:50
由98年到03年, 金融風暴, 科網股爆破, 911事件, 沙士, 減薪裁員連續幾年無停過. 能夠喺嗰時入貨既都係一啲 ...

幾時都係富者越富,果時有本事入市都係實力人士

寶石宮

mother904 發表於 18-9-24 09:15
都係膽博膽。六七暴動,有親戚賣樓移民,有親戚買租自住收租,而家un un腳,移民的成日話早知當日點點點, ...

有危就有機,買樓會經過幾十年,中間總有事發生架

寶石宮

cyyiu 發表於 18-9-24 08:50
我正是03年出黎工作嘅80後,只可以說是苦不堪言!
不過嗰時後生,捱得,一路做野,一路同男友讀書增值自己 ...

我早少少,返左一陣工就911...之後sars....

寶石宮

狐朦 發表於 18-10-15 08:16

未必有實力,果陣老董出左個政策係免息借50萬比人買樓,或交 ...

我估都係駁一舖,未必真係遠見啦

首頁

尾頁

跳至