自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kukuziwai22 發表於 19-2-16 22:17
1. 遲到, 一個鐘係基本, 因為我做果行成日OT, 所以唔捉遲到, 但講緊係你OT到好夜第2日可以遲D返, 但佢地日 ...

我唔覺得後生係咁......

有40+....遲半個鐘, 準時走

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sangria 發表於 19-2-17 11:51
你咁講起我都記得有兩個40+, 5張嘢都嚟緊,日日遲一個鐘,但自己放工又會遲走。即佢自訂工時 :j ...

但做唔做到嘢先

有d 做唔到嘢,開會問佢又十問九唔知

寶石宮

sangria 發表於 19-2-17 13:25
一般水準嘢交到,但幾十歲人,喺行內又做得耐,真係可以做好d.
聲稱美國留學但d英文,不論講&寫都差過 loc ...

我果面果個,新知識唔掂,又冇idea, 下下開會問我地覺得點,再合埋當自己,有次我問咁你自己覺得點....

寶石宮

洋洋 發表於 19-2-17 13:45
我公司冇呢d人,公司 discipline 唔得,唔係 d人唔得,
人工和 management 掂,呢d人會改或消失的
...

我公司有兩個消失左,佢地做左半年度,另外一個都快架啦

初初我以為老闆唔知,我係諗住走架

寶石宮

洋洋 發表於 19-2-17 14:05
我會特別睇緊d 新同事,可能唔適應或唔敢問嘢,會幫
但discipline 唔掂,一定會大聲指出,唔改嘅話,會令 ...

因為唔係under 我,但第一日返工遲到呢位同事,我唔知乜嘢原因比佢hea左三個月

anna59    發表於 19-2-17 14:52

寶石宮

anna59 發表於 19-2-17 14:51
回覆 sangria 的帖子

D老闆收收埋埋, 唔出聲,到cut 人時就送走佢

新年前我果度雞左一個,大快人心
又有一個冇料到嘅自己走左

首頁

尾頁

跳至