親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

MingMami 發表於 14-6-20 09:38
到步即日玩海洋王國和睇大馬戲夠時間嗎?會唔會好趕?

因為我諗緊到步後下午參加睇大馬戲內部,好似1個鐘 ...
我見話訂一間房只可比2張2日入場劵, 咁如果屈蛇3大1細(6歲)BOOK一間房, 第二日都唔可以一齊再入場啦, 對嗎?
就算一家三口, 都有一位入不到場啦, 對嗎?
如真0既話, 家長點帶小朋友玩2天, 同跟團第2朝走冇分別囉?

伯爵府

小吉梨 發表於 14-6-20 10:49
我都上個月去了,我們夫婦+2小朋友(5歲及2歲)再加3老人家(70-95歲),感覺也很好。不過我們人多手腳又慢,都 ...
我見話訂一間房只可比2張2日入場劵, 咁如果屈蛇3大1細(6歲)BOOK一間房, 第二日都唔可以一齊再入場啦, 對嗎?
就算一家三口, 都有一位入不到場啦, 對嗎?
如真0既話, 家長點帶小朋友玩2天, 同跟團第2朝走冇分別囉?

伯爵府

引用:今天經agent訂左八月廿幾號的橫琴酒店套票(

原帖由 枝枝 於 14-06-24 發表
今天經agent訂左八月廿幾號的橫琴酒店套票(酒店+馬戲+王國+水上樂園+早餐),我地兩大兩細共$5000,真係好貴 ...
請問是否住橫琴灣酒店?
美食同期2大1細計埋服務費都要$5054
你book果團似乎平d喎
可否pm資料給我

枝枝  已pm  發表於 14-6-24 17:53

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-25 16:38
明白,慢慢問清楚先,她會很耐心解答的,最緊要開心!

我一家三口, 想BOOK AUG 24TH 珠海長隆海洋王國住宿套票
但只有2張入場劵
我睇極都睇唔到邊處可以比我買多一套來回船票, 一張馬戲 及一張海洋門劵
我只睇到有得額外買多位早餐及水上樂園咋
請教教我

還想問我可以唔搵AGENT直接在你提供比我果條LINK買嗎?

伯爵府

甜姐兒 發表於 14-6-25 14:12
回覆 枝枝 的帖子

看到了, 謝謝, 請問你是否巳訂票, 我諗住訂8/24, 巳詢問大人1280一位, 包早餐, 海洋王國 ...
點解我見AUG 24是$1910一位0既?

http://www.hopetrip.com.hk/product/65749.html

伯爵府

引用:Quote:原帖由 wtwm 於 14-06-25 發表回覆 s

原帖由 bonn1231 於 14-06-25 發表
記住去海洋王國參觀企鵝,D企鵝好鬼為食,你用張紙巾吸引佢,佢就會追住張紙巾,我個仔玩到唔寫得走,記住 ...
其實咁多野玩2日1夜好似唔多夠時間
第一日去到都中午啦,食下野入場玩4至5小時包埋食晚飯都夠鐘睇馬戲啦,咁就完左一日,第2照食得早餐又唔游得水,好趕時間咁,我見由酒店出碼頭的接駁車好似係2點,如果可以玩3日2夜就好了!去完既JM分享下究竟夠唔夠時間玩好嗎?

SHARONJULIO215  其實太子有大巴直接去到酒店門口..hkd 200 來回,大小同價.  發表於 14-6-26 17:17

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 11:26
明白,其實我也怕唔夠時間玩晒咁多野,其實我與你的計劃差不多,第一天下午玩水,然後晚上去看馬戲,第二天 ...
我都同CRYSTAL問緊價

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 11:26
明白,其實我也怕唔夠時間玩晒咁多野,其實我與你的計劃差不多,第一天下午玩水,然後晚上去看馬戲,第二天 ...
你打算點去橫琴酒店,我就會坐直通巴士,車票應該可以係中旅買到的。
http://www.wingleetravel.com.hk/luxian-ch.htm

枝枝, 你問左係咪真係買到車票未架?

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 15:42
剛打去問過,中旅和永東都有得賣,我仲問埋套票,一套900元10張,即$90張好似平D喎,我會用4張,你地用幾多 ...
1張是回來定單程呀?
BTW, 我仲考慮緊跟團定自由行

伯爵府

wtwm 發表於 14-6-26 16:57
我之前都問個永東單程$130,來回$200,車程未計香港段由過關後(深圳灣)都要3.5hrs(全高速,中途不停站,職員講 ...
但又唔見得快左好多喎, 你寫出來都2.5HR啦, 仲未計行呢?
屯門往港澳碼頭車程都 35分鐘啦, 仲要再行去

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 17:17
1張係單程的,不過不限去定返的,所以如果你來回都搭巴士,我地就岩岩好(我只是去程4張, 你來回共6張)哈哈! ...
唉~ D 團又好似唔錯咁, 其實只是少左個水上樂園, 但就平成千蚊, 又包食包車, 睇到好煩, 好難決擇
個水上樂園又唔知咩款, 時間又好似好趕二日一放玩到咁多咩?
塘廈三正好正, 諗緊好冇去果個當去左D個

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 17:31
其實今日我又係度研究個官網,其實都冇介紹什麼水上樂園,我估都係好細規模,同埋我總覺得住客就有得入去玩 ...
枝枝你知嗎, 我是達你個朵才跟你同價咋, 我在線上問(因佢未WHATSAPP我) 另一人要收$3800 FOR 兩位

伯爵府

枝枝 發表於 14-6-26 17:47
嘩,咁我地真係抵喎! 不過你見我之前真係做左好多資料搜查,好努力咁格過價,覺得OK先買的,所以如果你真係 ...
個水上樂園628才開, 唔怪之得D暑假團通通都冇啦, 睇完圖又好想去, 唉~真係要放棄跟團, 直通巴3.5HR好得人驚, 考慮中......

伯爵府

引用:現場報道

原帖由 sharonman 於 14-06-26 發表
現場報道
請問拉食方面又易嗎?d食物合小朋友食嗎?價錢如何?

伯爵府

引用:酒店内的小形水上樂園

酒店内的小形水上樂園
這水上樂園咁小形係咪7月2日後要收$3XX才入得? 內場費是否包埋露天果個?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 sharonman 於 14-06-26 發表

未答妳,可以出人一齊玩,但如要比咁貴錢玩。我一定吾會去。
是否就是你影咁多?(我指水上樂園)
要比多成千蚊值嗎?1家3口

伯爵府

引用:玩完水上樂園了,只係漂流未開。整體都好玩

原帖由 sharonman 於 14-06-27 發表
玩完水上樂園了,只係漂流未開。整體都好玩,但如果三佰几一位,太貴了。
周圍冇水怪怪地0既

伯爵府

引用:我都上個月去了,我們夫婦+2小朋友(5歲及2

原帖由 小吉梨 於 14-06-20 發表

我都上個月去了,我們夫婦+2小朋友(5歲及2歲)再加3老人家(70- ...
請問由橫琴酒店坐車去九州港坐最尾果班5點船回港要預幾多時間?即係最遲我應該搭幾點車離關酒店?3:55pm or 16:25pm ?

伯爵府

wtwm 發表於 14-7-8 12:57
回覆 wtwm 的帖子

補少少資料比大家
究竟由橫琴酒店去九洲港需時幾多?
(如想搭5:00PM船回港應在酒店搭 3:55PM OR 4:25PM開出的車呢?)

另外如想搭氹仔5:30PM船回港, 搭4:30PM在酒店開出的車又趕不趕到呢?

伯爵府

rayseed 發表於 14-8-4 10:31
回覆 torocat2010 的帖子

8月1日 剛去完返來,無免費車,要買票 ,15元一位 ,在12號窗口買 。旅遊巴好大 ...
請問可以在泳衣外面加T 恤嗎?

首頁

尾頁

跳至