興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

係時候現吓身, 我七,八月也有練習, 不過主要是低量度訓練, 最多15, 6k, 拾靚個姿勢, 練吓呼吸, 九月才逐步提升。我隻Garmin 用咗兩年幾, 開始都玩吓它的function, 心跳, GPS, virtual runner, 後來愈來愈懶, 計時都無用, 早兩日錶帶都斷埋, 下次買隻粗平貨算, 錶不用升級, 人升级就得。綠色力量每年都是最早半馬, 去年報名費要$300, 太貴了,再看吧,他們年年都有位剩, 可以睇埋其它。

別墅

遙遙爸爸 發表於 15-8-25 07:36
我第一個比賽係綠色半馬 http://hkdrc-race.com/, 由大美督來回鹿頸, 有無興趣玩?
...
我去年沒有參加, 今年在猶豫中, 怕十一月初稱還未操起, 條魔鬼賽道令人想死, 幸好還有時間, 我9月份開始上山(亞公角), 俾自己兩次機會, 如果一嘢上到頂, 那我就去馬。

別墅

我今早七點二入去, 排一仟四佰幾, 再等幾分鐘就叫我填資料, 挺順利. 挑戰組. 現在可以去報其它賽事.

別墅

water55 發表於 15-9-29 22:44
好耐冇上嚟,早兩日慢攻三斜,(馬鞍山村路、梅子林路、亞公角山路),啱啱夠半馬。

...
也不算慢攻了, 平均也有5.X/km, 我今年減少上斜(只上梅子林路、亞公角山路), 花多點時間在5k的tempo上.

首頁

尾頁

跳至