自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好開心,英基終於宣布所有旗下學校全校檢測,應該好快可以日日返了。

伯爵府

tong831 發表於 21-3-5 15:10
英基咁貴,梗係得。
官津校要靠老師有冇良心去做

以我所知,好多更貴的都未搞得掂,英基已經係IS中最平咁滯,仲有成廿幾間學校,三千幾個職員,能夠達成所有學校全校檢測的共識,好難得,管理層真係應記一功呀!

伯爵府

tong831 發表於 21-3-5 15:36
其實肯做,係好快好易,上月26號我第一次做(老細叫我返工,唔做唔得),72小時內有結果。

教畜同記者講,話 ...

所有都係籍口啦,唔想配合政府係某顏色人士的中心思想,佢哋目的係攬炒,點會理其他人⋯⋯

伯爵府

tong831 發表於 21-3-5 15:45
我仔學校超級深藍,好失望,一樣唔配合政府要求,懶人冇分黃藍,㩒個掣有糧出,邊個唔想?
...

深藍學校都總有黃師嘅。大把名校管理層同校長藍,底下一大班黃師。

伯爵府

tong831 發表於 21-3-5 15:43
我仔成績大跌呀,同學校講,只在3分1面授才出現,網課冇用就消失唔上,學校唔肯,我仔又驚死被人罰。
我話 ...

咁又唔洗咁激進!網課唔上又真係講唔通!唔通有D人上實體課無成效又可以唔上實體課咩?學校始終有規矩嘅。而且咁樣影響個仔都唔好啦。好多小朋友唔想做異類的。冷靜D!

雖然好多家長都話自己D仔女上網課大倒退,但時勢係咁都無辦法。五年級以上的網課需要學生的自制能力,當鍛鍊吓自制力和適應能力囉。

伯爵府

tong831 發表於 21-3-5 15:51
今日我追問笑臉訓導,佢都係藍,曾經講過要加深對大陸認識嘅說話,估唔到佢都唔想復課
...

佢點講?

伯爵府

tong831 發表於 21-3-5 16:24
我覺得網課上嚟冇用,不如唔好上,好過傷眼又學唔到嘢。
有人面授冇成效,幾冇效都好過網課。

而家始終好多課堂講授都通過網課,尤其高年班課程,唔上一定有嘢miss.
面授好過網課,但網課幾無效都好,一定好過唔上堂囉。幼稚園除外⋯⋯

呢兩年大家都遇到前所未有的困難,冷靜面對好重要,仔女都係睇父母頭,學校規矩幾唔啱心水,為仔女做榜樣我就唔會唔跟。

首頁

尾頁

跳至