自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用App學Spanish,因為唔駛錢又flexible幾時開都得,d仔在學校學緊我想至少有時睇得明d功課,我自己每日做幾個練習學左幾個月,以免費來講算幾好了

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dearmm 發表於 19-5-8 10:46
可以介紹App 嗎?謝謝

Duolingo,如果join plus member 要錢,普通的不用,只係睇下廣告囉,如果用哂health 可以勤力d做多少少training就補返一兩格生命,真係冇哂既就等多日囉,佢會慢慢補充,我一開始成日錯都好快用盡生命,而家學左幾個月好好多佢有其他語言學,唔駛錢來講我覺得算幾好,最緊要有恆心每日開來學一陣~

翡翠宮

jenjenair 發表於 19-5-8 09:39
可以自學嘅朋友我都覺得好勁,其實我都試過架,不過好快放棄,所以都係覺得見到老師上堂啱我d, 你加油呀 : ...

你都加油呀樓主,其實上堂有好處,因為app 我覺得始終發音比較難聽來學,有老師親身指導點都發得準d,而且老師可以跟進你進度,但無奈我好難每星期搵一日去定時學(因為湊仔),咁用app 我可以佢地上興趣班時我在一邊等一邊學就得,我唔貪心,而家間唔中識造下句我都好滿足了

翡翠宮

bigskylittle 發表於 19-5-9 00:55
我唔得。參考網上不同方法都係唔得

我都唔得,我個仔成日糾正我,我覺得廣東話我哋由細講到大都係冇捲舌,係一種好平tone既語言對我哋來講好難

首頁

尾頁

跳至