自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

金黑街矇 發表於 21-2-8 17:36
咁點考DSE....

14日出黎都係2月尾姐, 4月尾先考.
不過入去過年, 又無得溫書, 都幾慘.
唔知阿SIR(都一樣隔離緊)會唔會同佢地ZOOM住溫.
應試心情一定有影響

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tictactoe 發表於 21-2-9 11:08
點解唔帶書入去溫? 14天閉關專心溫書, 可能考得仲好。

有朋友都俾人捉去隔離營, 得2個鐘俾佢執嘢就捉上車送走, 趕到裙拉褲甩, 希望班學生執得齊, 閉關係可以好專心溫書, 唔知佢地去左邊個地方隔離呢..
不過呢排應該仲係衝刺期, 要密密操練, 如果阿sir繼續同佢地zoom就更好.

翡翠宮

kamyee503 發表於 21-2-9 10:59
新年隔離係慘
心情亦一定有影響

有朋友都俾人捉去隔離營, 得2個鐘俾佢執嘢就捉上車送走, 趕到裙拉褲甩, 希望班學生執得齊, 閉關係可以好專心溫書, 唔知佢地去左邊個地方隔離呢..
不過呢排應該仲係衝刺期, 要密密操練, 如果阿sir繼續同佢地zoom就更好.

翡翠宮

02413124 發表於 21-2-9 11:34
阿sir隔離左唔知zoom唔zoom到,話時話入到隔離,有冇得上網?仲要成百人一齊zoom
...

有D營係無WIFI無電視, 要睇佢地隔離左去邊度.

翡翠宮

apple~y 發表於 21-2-9 12:50
我識人一家前排安排酒店隔離
係甘話好彩係酒店設備好又有電視
唔係去隔離營

要睇你想點安排, 朋友屋企5個人, 佢揀1齊住, 就去左隔離營了. 因為酒店房唔可以多過4個人.

首頁

尾頁

跳至