自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好朋友同佢老公都係我舊同學,相識十幾年,近年佢老公事業發展好好,但氣焰亦越來越大,成日用教訓人既語氣講野,加上佢本身好姑寒及"度",有時會覺得佢斤斤計較,開始唔想同佢接觸咁多,但我同佢老婆超friend,我亦好珍惜呢個朋友,而我地兩個family會成日有gathering, 有時仲會一齊去旅行,所以好難話疏遠,可以點做?

男爵府

因為識得太多年,我地係成日見果隻,好多時weekend/長假呢d都一定會約出黎玩,咁大家都有小朋友,放假去玩當然都會係成家人去,唔會只係兩個女人約出黎。至於話當佢老公無到,都好難,因為我同佢都係老朋友,好難咁絕,其實我而家好多時都應左佢就算,不過佢都仍然會一輪咀發表佢既偉論,有時真係覺得好難頂!

男爵府

lovelykitty 發表於 12-3-27 21:52
如果真係好朋友,我會揾個好機會真接同朋友講自己嘅感受。如果佢接受嘅,就最好啦。如果佢唔接受嘅,再來往 ...
我都有諗過,不過怕好朋友唔開心.... 或者我搵個機會講下

男爵府

sfmeow 發表於 12-3-27 22:20
我覺得呢d 人, 其實佢係開心想同你分享, 又唔知點樣謙虛d 講, 因為佢想認c 認屁有人讚. 下次得大人 ...
你呢個方法都幾好,thx
佢搞到我真係怕左佢,成日淨係諗點避佢又唔hurt到好朋友,又唔想同佢嘈,反而無諗可以咁樣半講笑半提醒佢!

首頁

尾頁

跳至