夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

樓主。我曾經都係果個無耐性愛自由既人。
信我, 女人生左小朋友係會變的。
不過你千萬唔好天真地以為男人"中意小朋友"就會幫你湊。佢可能只係會陪個細路玩, 其他屎尿屁洗衫摺衫餵奶教養全部交晒比你...
如果真係生, 生之前要好好train定個老公做家務能手。傾好湊仔分工, 傾好weekend唔能夠再約朋友出去wet, 而要留係屋企陪老婆仔女。否則bb出左世你會好q慘。

男爵府

Georgialee503 發表於 18-7-24 13:53
我另一半係個宅男 唔中意出街 享受家庭生活 係香港無乜朋友 反而係我中意出街出到夜先反 做gym又好打拳又 ...

你 foresee 到既野絕對係啱。
如果你老公唔中意做屋企野, 你而家忍到佢。生左b你一定忍佢唔到。到時一定日日家嘈屋閉。
而你因為生左個b give up左好多自由, 就會對你老公產生怨恨...

同你老公傾下, 如果佢真係想要bb, 由今日開始你會特訓佢做家務, 包括掃地拖地洗衫浪衫煮飯洗碗。如果佢唔肯, 咁生b係唔使諗。

男爵府

Georgialee503 發表於 18-7-24 14:30
我地未結婚的 但都有計劃跟佢反去英國生活 所以結婚都應該唔係好遠既事 唔知點解男人都係中意打機 佢一有 ...

成日打機? 唔做家務? 成日阿媽前阿媽後?
小心此人是媽寶。
就算你移民去英國, 62 99都可以以各種形式出現。前排有位jm出 post話佢生b坐月時 62 99 飛過去外國"照顧"佢。
更何況外國興住大屋, 到時你媽寶唔做家務既老公請埋你 62 99過英國養老。你就係以一人之力湊三個大人加一個小朋友。
好好諗下應唔應該同呢個男人結婚。

男爵府

Georgialee503 發表於 18-7-24 22:33
我細個屋企好錫我縱我的 但我而家都好自律 我男友三又唔願洗 乾左三又唔願收 如無人煮野食佢星期六日可以 ...

你本來就打算嫁比呢個巨嬰????
你想湊佢一世?

男爵府

Georgialee503 發表於 18-7-25 07:29
我好多朋友都話佢嫁唔過 佢其實係脾氣好好 唔發人脾氣 但唔識拒絕人 人講乜佢做乜 我話乜佢9成時間都順我 ...

脾氣好好, 好就得人。好多媽寶男正正係有呢啲特質。
而呢啲特質亦另好多女仔嫁比媽寶男。
但你記住, 佢對你既好只限於而家。到你嫁比佢 (我估婚禮已經開始出事), 佢阿媽講既野就會變成聖旨。你? 只係家中佣工一個, 老公唔會覺得佢媽有問題, 永遠只係你有問題, 你唔識就佢阿媽。佢會要求你以佢孝順呀媽既方式孝順99。只要佢阿媽出一句聲, 佢會立即要求你照做。佢媽一哭二鬧, 佢可以立即鬧7個老婆。結左婚, 有好多同男家既溝通都要個老公去做, 佢乜都話 yes。到時受果個係你, 我媽話要搬黎住, yes, 我媽話個bb要比佢湊, yes。到時受難果個係你。叫媽寶男向阿媽 say no? 發夢啦。佢唔會幫你出一句聲。你頂唔順出現情緒病? 係你性格有問題, 永遠唔會係佢2母子既錯。
而媽寶男好多時會中意啲同佢媽一樣咁強勢既女人 (乜都幫佢決定晒)。到你地結左婚, 2虎相爭... 除非你超硬正加上外家做到你強力後盾。否則。嫁。唔。過。

男爵府

Nancy20090615 發表於 18-7-25 10:45
回覆 Solarflare 的帖子

樓主話佢 '好多' 朋友都話嫁唔過尼个男人, 而尼个 POST 都好多回覆係嫁唔過, 如果 ...

唉。
通常到嫁左生埋仔女先知道呢個係地獄。
後悔已太遲。
眼見婆媳版好多jm都屈出情緒病。
諗住救得一個得一個。

首頁

尾頁

跳至