論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

shing_pat725 發表於 19-3-9 13:31
新手請工人,黎緊8月生b,同老公研究緊請印定菲好,agent朋友話請海外印印乖d。。。
好怕請錯。。
...

新手請菲, 不要請 old seafood (40+). 呢版剛剛有2位新手jm話頂唔順, 好惡好啃好固執好難頂。如你自已三十頭, 頂隆請件三十中既有經驗既菲。但菲一般難駕馭, 惡, 串, 自尊心太強, 計較 (做多少少就黑面)。優點係醒, 識英文同埋比印乾淨。

海外印, 你預左開頭會搞出好多笑話同整爛你好多野, 印笨, 唔識英文, 但肯學cantonese (有排教), 態度比菲好, 無菲咁計較。但印污嘈啲, 唔中意狗, 日日拜5/6次神 (五體投地果隻), 要齋戒一個月, 唔食豬肉..

如湊初生, 一定請有經驗, 無經驗幫唔到手仲會拖你後腳。30中有初生經驗菲/印都可以試下 in。

男爵府

OKC 發表於 19-3-12 07:21
同意,菲醍些(但唔係smart) 但串好容易黑面同自尊心超強,同佢好聲好氣講點做野佢就黑面frown 哂,覺得你 ...

你講果啲特徵係我朋友請果啲菲身上中晒。
我朋友仲問我, 係咪佢(僱主)既問題點解請親都係咁? 我話係你太林太善啫...
印都唔係唔黑面架, 但就無菲咁惡, 我覺得係因為英文/中文都唔好, 唔識講, 硬食。所以印只分勤力/懶, 串就少啲, 除非佢講野好叻。

男爵府

chbch 發表於 19-3-12 09:03
印一樣咁淫亂, 之前有個等屋企人返曬工返曬學搵街坊阿伯上黎搞野. 佢係我屋企三十幾年來唯一的印姐, 看 ...

帶個陌生人番你屋企搞野??? 好污嘈, 有冇成張床墊掉左佢
仲要搞到下面看更都知....

男爵府

lily-of-valley 發表於 19-3-12 16:53
應該係主人床度攪。 我以前同事返shift, 有次不衣佢返屋企時間返屋企, 下午2點幾, 佢自己開門, 唔見咗 ...

吓, 咁你同事咪見到黑鬼條xx同工人隻xx 。好核突。搞到咁仲使唔使賠錢炒?

首頁

尾頁

跳至