自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我囡戴左一年半左右,冇乜深到,過左疫情再約返去檢查下睇下近2年有冇深到
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

sumbaby2011 發表於 20-3-7 01:00
這幾個月功課沒上年正常返學時間時的緊張, 眼睛休息得夠有無關係?

想問, 這款dims眼鏡, 需要配合生活作息 ...

冇架,拎鏡果陣話PE堂除底怕跌底整花,但我囡冇理,照戴住跑跑跳跳,女仔跑極有個譜,所以到而家都係花左一條痕

珍珠宮

貓頭雀 發表於 20-3-8 14:05
我覺得呢隻鏡片好易花。

算係咁,用左成年半先有一條痕,我收貨架啦!

珍珠宮

sumbaby2011 發表於 20-3-7 01:00
這幾個月功課沒上年正常返學時間時的緊張, 眼睛休息得夠有無關係?

想問, 這款dims眼鏡, 需要配合生活作息 ...

我老公剛剛提我,我都忘記左,個視光師當時話一定要長期戴住,唔好戴下除下,因為初頭適應要d時間,起初會有d暈暈地,如果戴下除下就習慣唔到冇左個效果

珍珠宮

回覆樓主:

我女5月同剛剛前幾日都去左驗眼
5月時驗,對比返剛剛配副鏡時(2年前),右邊深左25度,左邊深左50度,因為只係多左少少,而且當時未復課,就打算10月再去驗多次先配副新架啦!
剛剛前幾日再去驗,呢半年又各增加左25度,應該係呢半年日日留係屋企打機,online learning,對眼完全冇休息過,佢以前就算返全日返來狂打機睇YouTube都好少話對眼攰,而家上完online learning就會話好攰,朋友叫佢一齊打機都會say no要抖下,所以返返學校面授我覺得對佢對眼都好d。

首頁

尾頁

跳至