自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

引用:http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/2

原帖由 MMAAXX 於 13-04-25 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130425/18239481

【本報訊】9歲小四男生年初返校途中,在校巴 ...
勁離譜喎,實心痛c

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+PCMW+於+13-04-25+發表唔見佢

原帖由 So碧 於 13-04-25 發表
其實小朋友佢點會明?整過人一兩次,覺得好玩就會繼續,頭幾次對方無事,就唔知原來可以咁傷,當然係曳,但 ...
我以前覺得小朋友曳係父母唔識教,興幸我兩個大女比較乖,我就成日覺得人地啲細路好曳,阿媽唔教,到我生左第三個,先發現,原來唔係阿媽唔教,有啲小朋友天生頑皮啲,野蠻啲

TSZWING  Agree. me too.  發表於 13-4-25 09:47

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+快樂+於+13-04-25+發表我以前

原帖由 milktealai 於 13-04-25 發表
“天生頑皮啲,野蠻啲“嘅小朋友,父母更加要教
我當然有教啦!唔係都唔知野蠻到咩樣

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+快樂+於+13-04-25+發表我以前

原帖由 千千萬萬 於 13-04-25 發表
係大人縱慣左lo!摸住自己心問,有冇對佢寬容過之前嗰兩個?冇講係天生曳d野蠻d,都係後天環境造成,如果佢 ...
可能你真係冇試過生個曳啲既小朋友,我以前同你一樣諗法,我哥對孖女曳到c,一日大叫,我覺得好討厭,我三女一出世已經特別惡,啲喊聲大到你唔信係初生,3,4個月抱住佢識大發脾氣勁拗腰,兩個家姐咁細今本唔會比我打,咁細個唔會係寵出黎啩?我只係講我生3個,真係會有啲性格野蠻啲,曳啲,難教啲,佢歲幾嗰時真係唔想帶佢出街,啲人啲眼光好似有問題啲細路咁,佢尖叫,我控制唔到佢,唔係我唔教佢
當然我有教,佢而家先乖左好多,我只係想講,有啲細路真係天生曳啲,難教啲,我以前唔信,覺得人地父母唔識教

cissie    發表於 13-4-27 05:36
hkgigi    發表於 13-4-25 13:01

公爵府

畀面勳章

係大人縱慣左lo!摸住自己心問,有冇對佢寬容過之前嗰兩個?冇講係天生曳d野蠻d,都係後天環境造成,如果佢 ...
同埋我成日覺得我3女好彩跟左我呢個咁惡既阿媽,唔係都唔知曳到咩樣

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+快樂+於+13-04-25+發表可能你

原帖由 amber-darling 於 13-04-25 發表
恭喜你,你覺得你3女好惡教,但宜家佢都乖好多,證明你找到對的方法,幾難教你都教好,加油,支持你呀~! :e ...
其實真係覺得佢比家姐曳好多,曾經都同朋友傾過,唔開心,出到街啲人,眼望望,好似你唔教咁,好彩而家都乖左好多,其實佢唔扭計都有乖既時候

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+快樂+於+13-04-25+發表同埋我

好開心見到你揾到方法教女,其實bb係個肚已經識性,好叻既,父母既說話舉動佢都明白架,其實仔細諗下,係唔 ...
不過好老實,我駝住呢個成日好忟,所以可能係我搞到佢咁臭脾氣

公爵府

畀面勳章

引用:另一邊旦+恐怕保唔住+(from+其他新聞)

原帖由 shannnb 於 13-04-25 發表
另一邊旦 恐怕保唔住 (from 其他新聞)
好慘,唔係我仔都好心痛

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+快樂+於+13-04-25+發表同埋我

好開心見到你揾到方法教女,其實bb係個肚已經識性,好叻既,父母既說話舉動佢都明白架,其實仔細諗下,係唔 ...
其實我嗰啲唔係啲咩好方法,只係靠惡,打同鬧

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+快樂+於+13-04-25+發表可能你

原帖由 amber-darling 於 13-04-25 發表
恭喜你,你覺得你3女好惡教,但宜家佢都乖好多,證明你找到對的方法,幾難教你都教好,加油,支持你呀~! :e ...
我既方法只係打同鬧

首頁

尾頁

跳至