時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

阿金33 發表於 19-6-21 09:34
點解儍仔遊行要帶口罩?開口埋口話人狗個類,係狗娘養大吧。只知講狗。

我唔知你係咪話緊我, 我重申, 我從來冇話話警察係狗, 反而有另外幾位盲撐嘅人將我比喻為狗。
無論我對佢警察今次嘅過份使用暴力有幾不滿都好。我冇話過警察黑警,狗之類, 喺任何討論帖,討論區,都只會稱呼警察為警察。

希望嗰位曾經侮辱過我,將我比喻話係狗嘅人,話我冇腦嘅人, 向我道歉。當然,佢唔道歉我都冇佢符, 唯有當佢心虛詐睇唔到呢個回覆囉。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

crysta2l 發表於 19-6-21 09:51
我真是好無知, 我唔知道有一班人是這麼狠毒.

政府真是沒有辦法告佢地? 保護警員, 家人, 朋友?

咁樣起底法, 實在過份。
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

Happy_hk 發表於 19-6-20 23:58
衝擊警方嘅應該唔算少少人,亦唔係小小錯,佢啲係犯罪~呢樣嘢喺要分清楚嘅。其實612在場嘅就算冇掉磚都係非 ...

同意你話有d人係將警察嘅錯無限放大, 但事實上,確實有好小片段顯示,警察真係使用過份暴力, 同濫用職權。

警察當日亦有因示威者而受傷, 但同樣, 有好多並無在前線攻擊警察嘅市民, 因為警察使用過份暴力而受傷。

琥珀宮

180 發表於 19-6-18 09:15
著住帶心就係警察,我屋企隻狗都有警察背心,咁佢咪警犬?

真心想問 ...

其實好多人,將呢件事定為非黑即白, 唔可以有灰色㗎咩?

撐警撐立法嘅同時, 亦可以不滿警察使用過份暴力。
同樣, 反立法的, 亦可以不滿嗰d起警察家人朋友底, 亦可以不滿帶頭用磚掟警察嘅示威者。

點解撐某一方的,就要盲撐, 無論成件事當中, 某小部份人明明做得好錯, 但為左撐, 錯都要將佢合理化。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-21 12:47
《〈竹喺C9網講睇法又唔會影響調查結果, 你唔敢承認警察咁做係唔啱嘅咪認鬼左佢囉!》〉

90樓你既說話 ...

是但你啦, 過主啦!你真係好討厭。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-21 12:47
《〈竹喺C9網講睇法又唔會影響調查結果, 你唔敢承認警察咁做係唔啱嘅咪認鬼左佢囉!》〉

90樓你既說話 ...

是但你啦,過主啦!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-21 12:58
哈哈

你開口話要調查呀

是但你啦,過主啦!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-21 12:58
哈哈

你開口話要調查呀

閣下言之無物,出口傷口侮辱, 不屑同你拗落去, 請你過主。

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-21 13:34
咁你夠唔夠膽講你冇講過90樓既說話呀?

話我唔夠膽講警察做錯呀

是但你啦,過主啦!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-21 13:36
一句講過都唔夠膽認?

之前仲好正氣凜然話自己中立架

是但你啦!過主啦!

琥珀宮

180 發表於 19-6-21 13:42
是但你啦!過主啦!

上左BK9年,真係第一次見D人咁厚面皮極唔走。 以前BK,就算大家政見唔同, 都唔會出口侮辱, 然後用小學雞鬧交方式去一唱一和。 唔怪得咁多老友越來越小上嚟。

琥珀宮

芮媽媽0815 發表於 19-6-21 14:49
我都發現有幾個明明之前好偏激噶,又係突然扮中立話警察大部分係好的所以要成立獨立調查委員會捉黑警出來 ...

原來呢度只可盲撐的?

琥珀宮

SillyU 發表於 19-6-21 15:34
之前你都好似話唔上嚟架?

你係咪認錯人,我從來冇話過唔再上嚟喎

琥珀宮

moto1357 發表於 19-6-21 15:04
你有所不知了,其實佢哋晚晚都好愛國架(淘寶)

利申 : 我唔識淘寶

哦,原來反立法,唔撐政府,就唔可以淘寶? 係㗎,我成日淘㗎。
咁, 撐政府,撐中國的, 係咪應該要小朋友飲大陸奶粉, 打中國制疫苗?

都費鬼事同你拗。

琥珀宮

nobodyfool 發表於 19-6-21 15:46
簡單一句,黃人唔夠人講又點?
唔好話咩一貫作風,咩人貴自重,前面你既志同道合講過咩,你又 ...

咁你要自己觀察喎, 至小,雖然我黃唔晒的 (黃晒嗰d叫盲撐), 但至少我唔夠人講時,唔會侮辱人囉!

琥珀宮

kirorocoffee 發表於 19-6-21 15:16
不如你咪死撐

你自己講過咩夠膽認嗎?

跟本唔想理你, 請過主, 唔會再回你任何野, 實實在在的討厭你。請記住你曾經為撐而侮辱人, 實在不屑同你講落去。 我討厭閣下已去到一個厭惡嘅程度。

琥珀宮

Gdudu 發表於 19-6-21 15:31
佢係咁嫁 對著佢唔洗講咁多嫁 見佢出黎就插佢就得嫁喇 唔好同佢討論咁多 都係果幾招嫁咋
...

好呀好呀, 盡情插呀!只反映出閣下個人質素。

琥珀宮

JazlynBaby 發表於 19-6-21 19:36
最幼稚就係話人唔撐政府要去淘寶、好心你唔好同呢啲人嘈啦! 等同愛國就去旅行只可去中國? 用iPhone = 叛 ...

所以我唔唔諗住回佢地。

首頁

尾頁

跳至