自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

~Exit~ 發表於 20-9-10 22:19
唔知真定假

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200910/bkn-20200910220404286-091 ...

睇完新聞,直覺係個女有第二個

男爵府

rayrayus 發表於 20-9-10 23:00
佢比我感覺一直都係有啲心頭高嗰類,純個人感覺

佢算keep得唔錯,我覺得佢搵到個更值得佢欣賞嘅人(emoji)

男爵府

she007 發表於 20-9-10 23:09
通常咩原因結婚禁耐仔女又大都要離婚?

後生鐘意爭,爭要赢...但女人年紀大左 自己又不斷進步,學野,keep得好,其實會想要更有內涵,更值得自己仰慕嘅男人。當然呢個係個人想法(emoji)

男爵府

~Exit~ 發表於 20-9-10 23:18

係。睇過個佢最近既訪問,佢話後生早生仔,放棄曬自己事業照 ...

係,因為我都係早婚,早生,後生覺得隔離果個好型,識好多野(根本就係自己果時唔識野 ),而家人大了,眼光闊了,就覺得佢失禮,自以為事,唔想同佢一齊行

男爵府

~Exit~ 發表於 20-9-10 23:25
咁你最後點。。。仲行緊嗎?

行緊,佢俾好大自由我,唔會話我,識尊重我屋企,又錫仔女,我又無諗住搵第二個,所以可以互相尊重行落去。我又無咩所謂,有時明白係自己心態問題 ,搵十個男人嘅結果都會係咁。不如攪掂對仔女,個個星期見下朋友,得閒去下旅行就算。

男爵府

~Exit~ 發表於 20-9-10 23:45
珍惜現在擁有的,就算有得改變都未必好過依家 !!!
...

係,幾廿歲唔想嘥時間變,睇多d個世界,睇住對仔女好好成長就算。。。。生老病死見多左,更只想珍惜現在

男爵府

Fishma007 發表於 20-9-10 23:57
Jm 我也是
我同佢初初戀
結婚後好早有2個孩子!現在4字頭!

係呀 會好累 所以要俾自己休息,亦要叫佢去抖氣。我近年已習慣一個人做好多野,唔想改變去迎合,所以亦唔想改變佢 迫佢明

男爵府

creambb 發表於 20-9-11 00:13
介唔介意講你地財政方面有冇問題,我覺得分唔分開,最現實都要衡量呢方面先
...

唔富貴,低中產囉,站我立場,我要走,唔會理咩都會走,無錢就返媽度住公屋,打份工實餓唔死,錢唔會係我最大考慮嘅位置,細個屋企都係無錢(emoji)最多買少d,食普通d。我好隨遇而安,有就洗多d,無我又可以食飯盒,人生經歷過太多過山車情節,而家只想隨心。

男爵府

yan12 發表於 20-9-11 10:29
回覆 wing51110 的帖子

我都十幾歲拍拖20頭結依家未到30都有呢種感覺

係,連自己失禮都唔知,仲要話返你,講野又大聲,真心一齊出街覺得好肉酸

男爵府

creambb 發表於 20-9-11 12:33
你講嘅有道理,你地有冇小朋友? 如果有嘅就多顧慮了

有兩個,同錢一樣,只要頂唔住要走,小朋友都唔係我最大顧慮,因為我後生結婚,無人睇好我,但我當日結婚已諗左,離婚個細跟我,同點安排。。。後生怕瘀怕肉酸就會驚d,而家一把年紀,去惠long,7仔做收銀都可以,所以更唔驚

男爵府

卡通農場 發表於 20-9-11 12:45
呢段說話睇到我眼濕濕
因為講中我內心, 我自己無錢唔怕,打份工一樣生活到,返自己媽度一樣welcome
但, 我個 ...

你要放低心態(唔係你會好辛苦),小朋友咩產係我地做成,到無得享受就要適應,其實我地細個都有有錢同無錢嘅同學,但我地知道不論有錢無錢,做學生只要返學,交功課,乾淨整齊。
題外話:我記得我地細個父母幾窮都唔想申請津貼,驚仔女俾人睇少。但原來而家好多中,高產轉移資產去攞政府錢,仲要同我講一年多幾萬去旅行,所以我信人格高同咩產無關係。

Campenella    發表於 20-9-13 16:55

男爵府

卡通農場 發表於 20-9-11 13:34
你又講中我陰暗一面
我就係放低唔到心態
當年兩公婆大鬧一場後, 大家都嘗試"為小朋友""為頭家"付出 ...

自己開開心心,無負人,應盡責任盡了,就足夠。。。。

首頁

尾頁

跳至