自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日是打完疫苗的第6日,針口位仲有D痛,之前係紫色以家變青色,問過身邊的朋友打完針都好正常。請問有冇人好似我咁?究竟是我的體質問題定係打針人的手勢問題?

大宅

講漏一樣,我是打復必泰的,身體撞一撞都會比較容易瘀青,以前產前檢查抽血都未試過瘀青。

大宅

goo_littlebb 發表於 21-7-15 18:39
睇相已經好緊,無其他唔舒服應該無問題

我打完針後狂飲水,感恩只係針口位痛,手臂痛2日比較辛苦的,呢2日係舉高手除衫、著衫、扎頭髮、去廁所除褲著褲時會痛,是接受到的痛不用食止痛藥的,2日後就冇咁痛,到今日第6日除咗未散瘀青,郁動針口位的肌肉,到按下針口位、挨到針口位都仲有D痛,就冇其他唔舒服的感覺。

大宅

我返工果度一星期內連我計共4個同事打第一針,3個復1個科,其他3個同事的針口位好正常冇瘀,只是手臂痛2日就冇事,佢哋今日見到我已第6日仲係咁的瘀青,就話我第一針痛咁多日,瘀青又未散,到打第二針時反應仲勁點算好呢?搞到我都好擔心諗緊到時需要同打針的人講第一針時的瘀青問題嗎?

大宅

cindy618 發表於 21-7-15 18:33
我朋友打針後瘀過你一倍,佢無事

請問你朋友打邊款針?佢幾耐先散瘀?有冇去問過醫生打完疫苗針口位瘀咗是否身體有問題?

大宅

boyboy1010 發表於 21-7-16 10:10

咪玩啦,我打復必泰都瘀左一星期,大撻過你好幾倍,好多 ...

我身邊識嘅人冇人打針後瘀先擔心聽你咁講我就安心好多,唔洗再擔心有咩事先會瘀青。多謝呢度咁多熱心的姐妹們解答

大宅

TSOIWL 發表於 21-7-16 11:35
我打完第一針都瘀左兩個星期,不過無其他反應了,打完第二針反而無瘀了

希望我月底打第二針都好似你咁就好啦

大宅

我今日的針口位仲瘀過前日的呢2日返工都盡量唔敢搬重嘢,但今日係舖頭得一個人冇人頂廁所,焗住要拉2次鐵閘去廁所,鐵閘好重可能用咗力先令到針口位又嚴重咗

首頁

尾頁

跳至