自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

上次覆診時醫生發覺我頸部淋巴有D腫,尋日去做抽針檢查,瞓得唔好亦冇乜胃口,好擔心又被判刑,但響家人面前仲要裝在若無其事,說只是例行檢查... 我唔知如果今次判刑我會唔會喊 (我上次冇喊)
有時諗,如果再BINGO,不如放棄治療,順其自然就算,心靈上的煎熬,真的比肉體上的痛楚更折磨...

wcpcelia    發表於 17-8-18 10:51
熱狗媽    發表於 17-8-17 21:04
sillything    發表於 17-8-17 18:43
tester5    發表於 17-8-17 18:41
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 17-8-17 16:43
咩事都好,撐住!生命中仲有好多野值得留戀。我細佬戰鬥左就快兩年。由最初大大鑊,做治療,再驗到,再治療 ...

雖然唔知妳細佬咩病,但佢真係好堅強,接二連三,唔係個個受得住
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 17-8-17 22:03
Cancer囉,先發現大腸主瘤,跟住肺,跟住腦
每一次聽到「又發現」呢個消息,真係好崩潰。怨個天怨醫生怨命 ...

幸好一切雨過天晴,祝您們一家往後日子都平安、健康

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

luvkaka 發表於 17-8-17 23:21
我好明白你,我上星期做完手術,明日出報告,老公同我都之前听醫生講過化療冇得走雞,但一日未有確實報告 ...

承您貴言。我都祝您今日攞個靚靚報告,記住多休息,有時間就瞓,瞓得多比食得多康復更快啊

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

白毛毛 發表於 17-8-18 09:44
你點呀?報告靚仔?

下星期至睇報告
不過阿Q精神地諗,如今日都收唔到醫院電話提前睇報告的話就應該唔係翻發。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

luvkaka 發表於 17-8-18 14:55
係呀,仲要停經,又電療,唉

唔好咸住,呢度jm都講化療唔一定好辛苦的,而家最重要係食多d營養食物、瞓多d,體質先夠強去接受治療架。

首頁

尾頁

跳至