親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

訂過, 可靠

wcpcelia    發表於 18-11-22 17:15

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

粟米沙律 發表於 18-11-22 11:15
回覆 Koala_Chu 的帖子

謝謝你, 請問當時你訂PKG, 大明有沒有WINTERFRIEND的STAFF 幫忙?

上shuttle入雪場時有winterfriend的staff, 全架車都係幫winterfriend買package的客, 車上, staff會派發滑雪手套+folder, 裡面有齊酒店eticket, lift pass, 滑雪衣服, 用具資料.... 去到最後一個pick up點, staff便下車, 去到雪場自己攪掂, 但好方便

另外我個package有私人教學2小時, 導師有打電話俾我聯絡, 至於回程, 自己去shuttle bus station上車便可, 有明洞或弘大落車的選擇

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-22 11:48

謝謝你的回覆, 好詳細.

係, 私人教兩小時

租衫係派ticket, 去到有個centre攞衫, 如果只需要gear重方便

水晶宮

QQ70 發表於 18-11-22 12:10
我係搵佢訂聖誕 Alpensia 滑雪 package, 佢地個價真係幾抵!
不過,佢地超漏氣,用email,whatsapp & faceb ...

我又ok喎! 通常第二日就覆, 可能多客問嘢

可以pm我價錢嗎? 我預2020年新年又去

水晶宮

QQ70 發表於 18-11-22 14:57
如果今次好玩, 我都想2020年農曆年再去呀, 因為買左 D 雪BOOTS, 雪鏡...... 唔想玩得一次囉 !
我已經 PM ...

我去過大明, 想試 Alpensia, 你個價錢都合理, 我諗農曆年差不多, 不過我通常初四先出發

等你玩完回來報告, thx

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-22 14:55
回覆 QQ70 的帖子

你地用咩CHANNEL比錢? CREDIT CARD?

我係銀行滙錢㗎!

水晶宮

QQ70 發表於 18-11-22 15:12
算幾抵架,今年Alpensia d Ski lesson 勁貴, 我計過如果搵 Alpensia 教滑雪,lesson + gear + clothing r ...

$8xxx 幾多人計?

水晶宮

QQ70 發表於 18-11-22 15:23
2大2小

佢有 family group lesson 1:4, 因為我其中一個小朋友 under 8歲,佢要上 1:1 private lesson, 變 ...

哦! 明白, 我嗰兩個大齡, 可以group上堂, 不過亞囡話下次要玩 snowboard, 可能又要搵教練1對1上

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-22 15:23

唔好意思, 請問係咪任何銀行都得? 就咁比果堆ACCOUNT資料佢? 知唔知收大約幾多服務 ...

佢有指定銀行, 要俾手續費, 唔記得幾錢, 好似$500樓下

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-22 15:58

找到了, 要去金鐘入數.... 手續費幾百, 好過比PAYPAL 成千幾手續費...

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-23 09:20
原來可以比一半訂, 到時再比另一半, 咁我唔比咁多住,蝕手續費

係呀! 我係落訂先, 當日入雪場付尾數

水晶宮

QQ70 發表於 18-12-21 20:46
E 家響Alpensia ! 報告下winterfriend !
響機場 T2 Gate 3 等我地, 之後一齊搭purple bus 入雪場,幫手 c ...

謝謝! 你玩得開心d呀!

首頁

尾頁

跳至