婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:你地c6有無兄弟?好煩 6299 成日大細心抱比

原帖由 Buppalo5 於 16-02-11 發表
你地c6有無兄弟?
好煩 6299 成日大細心抱比較
做細新抱真係唔著數,有無同感?
有架,我仲係個女人三個仔中最被看不起的細仔的老婆
乜都無公平架但有一年佢蝦埋我d仔女,我嬲到同佢反面,2年無去男家食飯
佢知衰,亦真正清楚佢在各方面無法同我抗衡
佢亦知我堅嬲反面無情绝不求佢做任何事
佢最终更為此事主動同我媽道歉

公爵府

你地c6有無兄弟?
c6阿媽出親來開飯,都只會同大新抱咬耳仔當其餘兩個透明
都好大家互當透明

公爵府

你地c6有無兄弟?
你又不是要攞男家d乜,有乜唔着數丫
我係最細新抱,我老公亦係全家人蝦的對象
但只要有我在,我绝對不會讓我的家人被欺負
曾經,c6老母用對待c6的方法當眾呼喝我
但作為女家大女的我豈能容佢個賤人欺侮

反抗後,個女人對我客氣多了
我唔係話自己叻,我只係想講,
命運在自己手中,並不在身份的高低,更不在老公的身上!!

公爵府

引用:我係細新抱,老公有一個大佬大嫂早我成八年

原帖由 TreeLover 於 16-03-22 發表
我係細新抱,老公有一個大佬
大嫂早我成八年入門,同6299又係同鄉,比較同聲同氣。
未嫁前都係成日聽99講大 ...
因為你外家條件比較好?
唉,我老公那邊d人成日以為水上人家的大身抱屋企家族大,又有錢(真實當然不是),因佢阿哥成日吹嘘老婆娘家點點點
我c6就相反成日對他阿媽話我香港少親戚,所以男家開頭睇唔起我,以為我家窮,但。。。佢地男家又係乜
只不過係世代靠政府接濟的公屋月光族
咁多個身抱得我有半層樓做嫁妝!
佢地男家咁巴閉,咁多個仔,樓都無層,有資格擺款麼?

首頁

尾頁

跳至