自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

熊熊老婆 發表於 21-6-4 08:04
琴晚先決定畀個仔打疫苗,今朝一早起身就見到呢個新聞,而家有啲猶疑! 你哋會唔會改變決定? :questio ...

今朝見到你呢單新聞都嚇一嚇,我大仔22歲明天都會打第二針復必泰,不過冇打算缩沙。

我全家都卜晒嚟緊會打,包括我自己有三高,算啦有時好多野整定,都晤驚得咁多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大笨鐘 發表於 21-6-4 08:46
阿仔已經打咗第一針,會跟返約咗嘅時間打第二針。

你仔仔係咪打復必泰?
我大仔打第一針時,都怕佢會敏感同發燒,佢本身係敏感體質,托赖打完冇乜大反應,佢只係隻手痛咗2日,完全冇唔舒服,明天打第二針,希望冇事啦

珍珠宮

大笨鐘 發表於 21-6-4 10:41
係呀!打復必泰,阿仔無唔舒服,針口有痛,不過唔算好痛,痛咗一日。最近 keep 住食益生菌,中大初步研究 ...

我仔敏感底,一向有食開益生菌同维他命。

珍珠宮

大笨鐘 發表於 21-6-4 11:13
感敏底又比較擔心 d,第一針無引發敏感,第二針都唔會引發。係擔心心跳加快引發隱疾,不過機會好細,唔使 ...

我细仔敏感底比阿哥嚴重,卜咗考完試兩星期後打,所以我都擔心

珍珠宮

小馮 發表於 21-6-4 18:20
敏感真係比較容易出事

攪到我都有啲驚
我個细早排無啦啦又唔知咩敏感,周身痕起红點,食咗成個月抗敏感藥,上兩個星期先剛剛停藥咋

首頁

尾頁

跳至