自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說早2日陪媽子去買衫過年, 在TM果間xxXKO睇中件外套,試岩左個size後,就叫sales 攞件紅色m碼的, 點知件外套前面係打左摺吊起左前面,個sale係咁扯件衫,
sales:吾扣鈕就吾會吊起架la~
me: 吾係麻?!宜家只係扣左一粒之wo~而且係件衫個邊好明顯係打左摺先吊起wo~
sales: 咁我攞過第二件比你la~

跟住個sales攞過第二件,點知呢件個"就"明顯係長d,就來蓋左媽子d手指添~唯有同個sales講吾要比返佢. 點知個sales即刻開始面黑黑...

sales:呀?我已經攞過第二件比你lo wo~又吾要?
me: 咁件衫個”就”好長ar ma~
sales:咁要件細一個碼lo~
me:細一個碼佢吾岩呀~
sales:咁個”就”長,可以改呀~
me:使吾使$?
sales:更係要la~(高八度)
me:咁吾使la~我地吾要la, 吾該晒~
sales:頭先話件衫吊,已經攞過第二件比你lo wo~宜家又話長
me:咁證明你地d quality有問題la~

跟住我地轉身走人,Sales就攞住件衫一邊行去倉一邊大大聲話:冇心買就吾好叫人攞la~~

xyz~吾係呱?叫你攞出來試完就要買?而且係你件衫有問題架~(如果我胆子大少少真係想返轉頭xyz佢)

P.S.媽子真係好中意件衫的

totheend    發表於 13-2-6 15:13

大宅

廷廷媽 發表於 13-2-6 14:01
啋佢都傻, 唔試點知啱唔啱? 唔啱都要買呀
咪係lo~而且件衫仲要半價後都要成8舊水. 但真係估吾到咁大間集團d QC咁差lo~

大宅

lambing 發表於 13-2-6 14:05
我一定會叫佢亞頭出黎
本人比較怕事, 又揹住個b,so廢事同佢嘈

大宅

xodebby 發表於 13-2-6 14:10
"TM果間xxXKO", 係唔係錦華商場果間呀??
”卓x”化妝品行過少少果間Xeeko, 吾知係唔係錦華商場呢?雖然我住TM,但我成日搞錯d商場名haha~

大宅

mandylolo 發表於 13-2-6 14:28
omg! 我早幾日都睇中左類似你講呢件褸, 我仲諗住呢一, 兩日去試!
我果件係毛毛外套來的,吾知係吾係你睇中果件,但如果你要買真係要試清楚因為佢件display真係一d問題都冇的.

mandylolo  thx 提示, 我果件係紅色絨毛中褸, 我果日見到佢有黑, 米白 & 紅色!  發表於 13-2-6 14:57

大宅

florapang0426 發表於 13-2-6 15:52
即係邊間? 有冇分店架,去問下仲有冇貨囉,當比個驚喜你媽子都好丫
咪係阿蛇做代言果間lo~好多分店架~宜家吾係冇貨問題,宜係佢件衫吾係打摺吊腳就係個”就”太長,係品質的問題.

大宅

alphabetagamma 發表於 13-2-6 16:42
試左唔啱可以唔要,但攞件新拆袋就比較少會唔要,除非全倉件件都有暇疪

...
我地真係試岩左size想買先叫佢攞新的,但佢show出來果件岩碼,但吾中意只色,所以叫佢攞件岩碼又岩色的,但攞第一件前面打摺令到前面吊起來的,第二件個衫”就”係明顯長很多的,so先吾要...

大宅

lok1503 發表於 13-2-6 16:58
有 d 細鋪, 叫 sales 攞出來就要買添. 所以我好怕...
呢間係大型連鎖店來的

首頁

尾頁

跳至