想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

李茂盛,博元,劉忠俊,我都有考慮,因為我有朋友住台中,所以主要搵台中附近的醫生。之後決定搵成功率好高嘅李茂盛,落埋訂,但我再去台灣yahoo search佢哋d資料後,我最後決定搵劉忠俊,你哋可以去search下,我覺得出名好重要,但細心同埋俾多d時間了解你情況仲重要。

大宅

回覆 BINGO-BBS 的帖子

因為佢太出名,睇Taiwan yahoo d人講見醫生只得幾分鐘,我咁快落單因為佢哋吹我俾錢先,最後唸唸下,覺得搵個細心嘅比較好d....我去度台中時,去李茂盛度攞返d錢,覺得間診所好舊。俾唔到舒服感覺我。
博元我唔去因為台灣d人講佢哋只想搵錢。我打去劉忠俊度問ivf資料,個姑娘解釋得好長盡,俾度我好安心的感覺。

如果你有時間,可以去你心目中的診所睇下,邊間俾到信心你就擇邊間。祝早孕

大宅

回覆 hilhil520 的帖子

我暫時唔可以講住,只可以話佢幫到我
對我黎講,細心係好重要~

佢哋知你咁遠黎搵佢,一定對佢有信心先會去

大宅

博元真係好商業,成日上台灣節目
第一次抽卵加多一年儲雪胎費用左136620twd(佢哋送半年儲雪胎費,但我本成住在歐洲,我又唔知幾時返香港再過台灣,所以給多一年)

第二次放雪胎用左24850twd(其中12600係安胎藥,用到8weeks)

大宅

我岩岩試過ok r "按此問劉醫師"

大宅

我第一次去了3 days我第2次過左去15days第3次放雪胎去9 days
其實唔駛咁耐架,我們當去埋旅行

大宅

報告我全部帶過去,但去度都要驗愛滋

大宅

我好好彩,抽左21粒,有16粒受精,劉醫生話有每粒都係機會,就算size唔太夠大,都抽

大宅

Thanks,唔叻呀,但溝通到:)你可以上網問佢資料or打俾佢哋問

大宅

我忘記了,都係抽卵,針藥最貴我唸

大宅

我自己要求做子宮鏡檢查,佢哋冇得做,介紹我去第二間診所(個姑娘仲好好,見我人生路不熟,咁岩佢下班,車埋我去)
佢又冇講點提高成功率,但要我食亞士匹靈14 days

但俾我放4個胚胎

大宅

我唸可以架,你可以打去問下姑娘,佢哋超好人,細心。

大宅

係呀,佢reply左你後,會再post出黎

大宅

平到唔信,好似2000twd
因為我上網睇如果著不到床,可能因為有息肉等等,子宮環境好重要,所以去檢查下

我去台灣前,做左一次ivf,(放左一次新鮮胚胎)but fail

大宅

回覆:hilhil520 的帖子

我一開始問佢哋有冇得檢查,佢話無,我太心急,所以做左

其實我都係睇博元個website先知子宮鏡依樣野

大宅

回覆:Lunlun5555 的帖子

佢幫我雪哂呀

大宅

回覆:Sincc 的帖子

我唔知點解佢冇得做,但應該唔關無錢買儀器呱

我個時問過李茂盛,冇記錯嘅話佢個度都冇做子宮鏡 檢查。

大宅

我坐taxi 返hotel先500twd,(台中火車站旁的達欣酒店)Hotel 去診所by Taxi 130-160twd ,by Bus only 20 TWD ( 科學館站落車)

首頁

尾頁

跳至