影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

仲未睇最新兩集,睇完再入嚟傾。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

MC1128 發表於 16-3-29 18:24
嘩, 係咁e數吓

>自己腦退化無得醫
真係問題一大堆,仲要隨時唔記得自己做緊乜呢吓攞命,呢種劇主要看編劇,野心絕對有,功力就要睇落去,個頭開到咁大,圓唔到就變成虎頭蛇尾。

Pr0udfish    發表於 16-3-29 21:57

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-3-29 23:32
N個問題,平均每集要解兩個,實加速朴律師的癡呆病變。
唔係喎,咁多嘢諗,咁多問題要解決,好似打機咁,應該不斷運行腦細胞,減慢癡呆啦

Pr0udfish    發表於 16-3-30 10:38

珍珠宮

睇完第五集,劇情開始有大進展,兒子的車禍初露端倪。作為朴泰碩的現任妻子都真係好辛苦,雖則說佢唔想家人擔心,但佢都真係幾自私。

珍珠宮

哇~編劇嫌朴律師得閒得濟,一波未平,三波又起,真係得閒死唔得閒病

珍珠宮

我好中意第8集法官叫女孩跟著說的一段話,所有女孩都應學會珍愛自己。

珍珠宮

朴辯能有徐英珠這樣暖心的妻子,真是不幸中之大幸。想不到青澀的鄭辯是個撩妹高手,弄得秘書小姐面紅耳熱手足無措,哈哈哈 

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-4-17 14:39
今集朴辯失神攬住阿媽,變回考司法試之前的小伙子,嗰下眼神好犀利,半秒就撤換了身份!李聖旻的演技厲害, ...
果然越係道貎岸然之人背後越係骯髒,月亮背面果然見光死。估計最後加害者也會逃不過良心責備,向朴辯自首,雖然東宇事件已過時效,但他父親和奶奶為了掩蓋真相的犯罪應該還未過期。猜想官司勝出後,朴辯應該會歸於平淡,離開法律界與妻兒共享最後天倫。

Pr0udfish    發表於 16-4-18 00:46

珍珠宮

我未睇,走去開《歡樂頌》,點知睇到停唔到,一口氣睇咗十集。另外,池晟部《戲子》都幾唔錯! 

珍珠宮

MC1128 發表於 16-4-23 23:32
池生同惠利毫無cp感
cp感真係冇乜,但池生演技好,我中意睇佢做戲。

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-4-24 17:50
我都未睇,剛剛用兩日時間重溫了二十年前的Long Vacation,睇住一個人不知不覺成為另一位生命中不可或缺的 ...
LV同LG都係我當年最愛,我係木村fans,直到現在都係。佢係唯一一個我放過相入銀包嘅明星兩套相比,更愛LV。我到依家都記得嗰個彈力超強嘅波仔,可以彈上二樓。

《歡樂頌》裡面五個女仔,各有特色,亦各有際遇,睇咗十集,都多職場同人生哲理喺裡面,當然始終係電視劇,有啲地方美化咗,但有啲部分又好寫實,對白都有智慧。劉濤同蔣欣我一直好欣賞,今次識多個王子文,原來佢就係《如果蝸牛有愛情》嘅女主,咁應該會比《他來了請閉眼》好好多,第一次睇佢做戲,演技都幾自然,唔錯。靳東只係配角,有啲可惜,魏渭個角色本來應該係胡歌演,但佢冇接,又係可惜。不過此劇重點睇今日女性在工作和愛情上的生存之道,男主反而次要,唔知係咪因為咁,所以胡歌唔接。

珍珠宮

啱啱睇完兩集記憶,越來越明朗,病情已到了瞞不住的地步,最後大戰也將一觸即發。

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 16-4-24 18:36
我套LV存左電腦好多年, 算幾清下架, 剛抄上了百度雲, 陣間PM俾你
以前我都覺得LG好睇啲, 但今次重溫LV另有 ...
唔該PM埋我,我都想重溫兼收藏

珍珠宮

13、14集好睇,事件完全浮面,幾單案件互有關連,現在連申副社長都插上一腳,還是黃太善,真是壞人做到底,覺得韓辯最後會站在朴辯一方,承浩應該會承擔責任不再逃避,不然一輩子寢食難安,如何做人。 

珍珠宮

bkfans 發表於 16-5-3 20:30
值得睇?
是個要品味的故事,不是愛情或偶像劇,但看演員們的演技很過癮。

珍珠宮

最後一集睇到我眼濕濕幾次,好幾場戲都好有水準,這劇無論老中青少都演得恰如其份,即使戲份唔多嘅都充分發揮。主題其實好有日劇feel,雖然患病明明是一件壞事,但在壞事中總能發現美好一面,而且人性光輝發揮到最後。

首頁

尾頁

跳至