單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆:hoiyan1988 的帖子

我睇咗你個post 好耐,我唔會叫人去殺人所以一路無答你!
我想你諗得好清楚至答我,點解你要生呢個BB出黎?(唔好答我因為你見到呢個BB頭仔手仔,好可愛之類。)我會比俾一個好清晰嘅建議你!

大宅

畀面勳章

回覆:hoiyan1988 的帖子

唔好意思,樓主,你開個post 都預咗人發噏瘋!

我睇你都答唔出你想生呢個bb生黎嘅原因!我幫你答!
你想生呢個bb出黎嘅原因,係為咗報復你個男友,等全世界知道佢係衰人,要狗男女成世唔安樂,佢唔理你,你就抱埋個仔,折墮比佢睇,你只係想利用個仔博同情博可憐!

你比人呃,係你無腦。
但係你想生bb嘅動機用心險惡,自私兼陰毒,只係想制造一個更悲嘅悲劇!我必須要遣責你! 你無資格做人媽媽,你幼稚無腦連照顧自己都未掂!你自己應該清楚過我!

你必須要為你嘅自私(純為取悅男人而胡亂草菅人命)性行為負責,不可作孽!你要尊重生命,比佢出世,體驗你媽媽當日點樣駝你生你的辛苦,比bb一個生存嘅機會!

你去聯絡-母親的抉擇,同佢地簽紙交托個BB 比佢地,佢地會替bb選擇更合適嘅父母,BB 會有佢嘅明天!呢個係你對bb作為母親
責任嘅行為,你好好養胎,送你唯一嘅一份禮品比BB,就係一個健康嘅身體!
生bb所造成身體上嘅痕跡同骨肉分離嘅遺憾!係你終生不能磨滅嘅教訓!
http://www.motherschoice.com/

樓主,以上呢段留言o既係我流住眼淚寫比你o既,至今我仍然好想你睇到.....
呢幾日我想起喬布斯o既故事:

喬布斯在2005年六月12日史丹佛大學的其中演講內容:
我的親生母親當時是個研究生,年輕未婚媽媽,她決定讓別人收養我。
她強烈覺得應該讓有大學畢業的人收養我,所以我出生時,她就準備讓我被一對律師夫婦收養。
但是這對夫妻到了最後一刻反悔了,他們想收養女孩。所以在等待收養名單上的一對夫妻,我的養父母,在一天半夜裡接到一通電話,問他們「有一名意外出生的男孩,你們要認養他嗎?」而他們的回答是「當然要」。
後來,我的生母發現,我現在的媽媽從來沒有大學畢業,我現在的爸爸則連高中畢業也沒有。她拒絕在認養文件上做最後簽字。
直到幾個月後,我的養父母同意將來一定會讓我上大學,她才軟化態度。

喬布斯長大後同母親團聚,但至死都沒有原諒其父親. 喬布斯始終還感激其母親給他一個生存的機會!

我覺得喬布斯o既母親,至係一個真真正正懂得承擔責任o既女人!
不然我都唔可以用iphone 比意見你!!!

kalun88  好...講得好  發表於 12-1-30 01:11
bb0930  完全同意!  發表於 11-11-9 04:05
imkaren  GOOD!!  發表於 11-11-7 16:36
蘇花sogood  cannot agree more !!!  發表於 11-11-3 13:07
cheung2000  講得好﹗  發表於 11-11-1 15:12

首頁

尾頁

跳至