自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

靚靚老婆 發表於 19-3-4 13:48
唔洗泥種

蔥得唔得?
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 19-3-4 23:49
水耕?

唔係呀!!
我喺屋企就咁種。
每日換水,無加肥無加泥

寶石宮

Poyau 發表於 19-3-4 23:54
種葱幾特别 會開花嗎?

唔會
會有蔥花㗎嘛!?
我淨係種大咗、高咗……
跟住剪落嚟煮麵嘅時候加落去、香啲

寶石宮

Poyau 發表於 19-3-5 00:02
上網見葱花

https://pcw9478.pixnet.net/blog/post/363706430-青蔥開花了

好堅喎!

寶石宮

Poyau 發表於 19-3-5 00:09
試吓種耐啲會唔會有葱花

因為只係水種。冇加泥、冇加肥所以種多一排會越嚟越幼
如喺泥土度,養分多啲應該會好啲

首頁

尾頁

跳至