自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢幾日好多post,內容都好負面.都係講人生冇意義,好想死咗佢
可能係好想離開,就咁了結一生。一生中應該有好多嘢,可以令到你哋留戀。 家人、朋友、寵物、甚至事業, 唔會一個人一無是處嘅。
一時間諗野負面唔緊要,最緊要快快調整心情,繼續努力去行每一步。當你跨過咗呢個難關,回望過去,其實真係好小事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實我好少出post嘅,只係我見呢幾日,好似好多人好多負能量。所以想大家多啲鼓勵佢哋
幾十歲人,我都有遇過好多唔開心嘅時候, 無論係工作上,家庭上,朋友上等等

有時覺得自己好慘嘅時候,留意身邊發生嘅人同事,就會發覺其實自己都有小小幸福
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

小金名 發表於 17-12-4 16:40
正面post 好!頂唔順咁多人又投訴又呻

辛苦嘅時候呻下係冇問題嘅,不過有啲轉咗牛角尖。成日都想搵死解決,就要糾正呢個觀念

寶石宮

Sumyeema1 發表於 17-12-4 19:51
睇到好心酸,都唔知點樣安慰佢哋。

如果人哋畀咗好多意見,佢都係睇唔開都冇辦法。 只係畀佢知道,你睇自己係最慘嘅人嘅時候。
其實身邊有好多人都好慘,但係都好努力面對,努力解決

首頁

尾頁

跳至