親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

keikeiangel 發表於 16-9-30 16:31
唔該曬!請問如果由bne機場去town可以搭咩車,要幾耐時間?我夜晚11:25先到機場。同埋落gold coast我都想 ...

我上個月都係CX 差不多11時到 BNE, 跟住搭的士去town (roma street), 大約20-30分鐘。

至於由BNE 來回 GC,我都係揾BK JM 介紹既包車(台灣人),我地3人,去程 A110, 回程A120 (因為直去機場)。我連去海豚島碼頭來回都揾佢。4程都係同一個台灣人司機,佢好斯文,好有禮貌的。如果有興趣可以上 FB search CT comfytraxxxing .

男爵府

keikeiangel 發表於 16-9-30 17:14
我都係想係town住一晚先去GC,咩都未plan,睇到jm d post都覺得幾多玩,所以換am去,咩都唔識,上黎學野睇下 ...

由BRISBANE 機場去 HOTEL JEN (ROMA STREET) 的士費係A45.
由BRISBANE 去GC 係包車的 A110.

酒店我都係睇BK JM 介紹的, 我係GC 住左2間 SERVICED APARTMENT
頭3晚係 CIRCLE ON CAVILLS (A180/NIGHT), 另外3晚係BERKELEY (A200/NIGHT).
2間都係SURFERS PARADISE, 2房2廁, 海景, 約1千呎.

兩間比較我一定喜歡Circle on Cavills, 地點方便(樓下有超市及藥房),
房內空間及間隔好D, 傢私亦modern D, 價錢平
網上有哂每間房既相比你選擇, 我book 果間同D相是一樣的,
唔好既就係要係附近既office check in (但不遠的), 佢地opening hours 以外既時間check in & check out 要比錢

BERKELEY比我既感覺好似渡假屋, 位置比較僻靜,
亦可能係我Reserve 唔到 top floor, 安排左12/F, 一邊係向沙灘, 一邊向樓 (即其他酒店/apartment), 所以個VIEW 就覺得麻麻地.

男爵府

keikeiangel 發表於 16-10-7 17:12
唔該晒,請問你邊到卜apartment ,價錢好似平過晒agoda個d
Circle on Cavills 係經 HOLIDAY HOLIDAY book
BERKELEY 經 AGODA

男爵府

Racmom 發表於 17-4-11 18:00
Brisbane有乜嘢行,玩呢?

我只逗留brisbane 一個晚上,只是去左Queen Street 食飯,然後搭cityhopper 睇下夜景,順便去埋south bank 行下架乍。

首頁

尾頁

跳至