自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我得好少, 我估20個, C6仲日日要返工. 而C6又想留番晒俾99用, 因為99隔日要去醫院的.
早幾日在街上區議員有派口罩呀! 但個區議員, 又唔肯派俾我.( 可能見我較後生 同埋當時我跑完步, 穿運動服). 其實我真係好需要口罩的!

公爵府

回覆 小菜豆 的帖子

我都係咁想. 其實我都有兩手準備的, 已經手聯左3個布口罩. 另外再買左材料理布口罩, 仲買左中間的濾芯材料, 打算自己整布口罩 同 濾芯.

公爵府

回覆 小菜豆 的帖子

好的, 唔該晒你.

公爵府

回覆 小菜豆 的帖子
謝謝你的關心.
屋企的口罩差唔多用晒了! 上星期C6同我講原來佢有在公司訂左口罩的 (由佢公司代訂的), 這個星期六有貨了.
佢之前唔同我講因為唔知最公司買唔買到, 而且公司代買每人都有QUOTA的.
個死佬幫晒佢屋企人買 (7盒), 自己就剩係買1盒算. 自己買1盒咁少, 激死我啦! 正一豬隊友.
1盒口罩慳住用, 可以頂2個月. 之後我咪又要四圍買!

其實我都想多謝這裡的JM, 我之前出左POST話我都好需要口罩時, 就立即收到PM, 有位JM可以免費寄10個俾我了.
十分感謝這位JM的好意, 希望這位JM, 可以將這10個口罩送俾比我更加需要的人手上.
肯在這個根難的時侯, 同唔識的人去分享物資, 是好難得的.

公爵府

回覆 小菜豆 的帖子

你C6的行為咁似我C6的?

公爵府

回覆 小菜豆 的帖子

真係一樣的 我又係成日去跑藥房睇口罩價.

wcpcelia    發表於 20-3-3 17:26
小菜豆    發表於 20-3-3 16:10

首頁

尾頁

跳至