嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有沒有人有類似case? 要馬上搵健康院定自己搵私家?

男爵府

引用:唔急口既!下次去健康院或睇醫生時先問都未

原帖由 Andrewbaby 於 13-08-15 發表
唔急口既!下次去健康院或睇醫生時先問都未遲。我個仔16個月大先剪。
我仔下次返健康完係歲半先返
你個仔當時情況係點? 去私家搵外科做?
要住院嗎? 好擔心。 我仔仲係唔肯講野, 唔叫爸爸媽媽, 只識叫我隻貓“雪”。 又驚真係痴脷根要剪咁大個會唔會好痛

男爵府

引用:回覆+Silently+的帖子BB有那些狀況令你認為

原帖由 sophiella 於 13-08-16 發表
回覆 Silently 的帖子

BB有那些狀況令你認為佢痴脷根呢?
佢伸脷時, 會w脷

男爵府

yannietimb 發表於 13-8-17 18:18
如果w脷好可能係,我bb7個月時私家剪千幾蚊,不用任何麻醉,建意你去揾醫生問下意見,雖然好多人話脷筋短不 ...
咁過幾日去問下醫生。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Silently+於+13-08-19+發表咁

原帖由 rabbittsui 於 13-08-19 發表
我仔又係w型脷,7/8個月去健康院,姑娘話,唔會做手術,之後去私家兒科,e生一睇就話係,仲即刻剪埋,其實 ...
可以俾醫生資料我嗎?

男爵府

引用:我BB都係癡脷根可以pm資料比我嗎? x 2

原帖由 CK430 於 14-06-24 發表
我BB都係癡脷根可以pm資料比我嗎? x 2
我個仔因歲半返健康院不合格要2歲再返。前幾天再返健康院同左姑娘講左, 之後見醫生現寫左紙俾我去醫院排期睇。 但健康院醫生說要醫院果邊決定係點。 如沒有影響發音政府唔會理喎。

男爵府

回覆:elsonMama 的帖子

我估你地最好問rubbittsui 她, 我都lost左佢之前俾我私家的資料。

若問政府就直接去健康院叫姑娘睇下係唔係可以由健康院醫生寫轉介去醫院

男爵府

引用:咩叫w脷呀?

原帖由 kimyau 於 14-06-25 發表
咩叫w脷呀?
小朋友伸條出來時, 你會見到佢係脷尖是w型(或叫心型)的。

首頁

尾頁

跳至