在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

PS II / I 都好困身

PS II直頭係奏仔咁奏, 唔會只跟一個老闆咁少, 好多clerical野做之餘, 又要約N個會, 做好多logistics既野, 又要mark diary, 做妹仔咁

PS I就好少少, 多數只跟一個高級少少既老闆, 但好多時都要陪到佢收工你先有得走

wcpcelia    發表於 18-5-5 17:31

男爵府

陪月勳章

luluma 發表於 18-5-5 23:12
因為秘書為分分鐘 比起文書主任更忙 我只係想有份正職 我而家係做緊合約 準時放工 如果真係 咁差環境 真係 ...

PS II 你預左冇得準時收工

其實好多在職ACO係俾CSB派左去fill好多PS II既位,都做左好幾年,都有考今次PS II既招聘,搏有得調走

adrio    發表於 18-5-7 09:08

男爵府

陪月勳章

luluma 發表於 18-5-6 23:54
回覆 hoiching0516 的帖子

唔係掛 做緊 都要申請博調職 咁樣考入去嗰啲分分鐘就填補豬頭骨位咁點好去唔去 ...

其實未必係豬頭骨

PS II 升PS I係睇report同見board, 快升好多
ACO上CO唔使見board, 只係鬥快入zone爭櫈仔,可惜做PS II位既ACO都唔知要等幾耐先轉另一個post, 10年?20年?過左一批退休潮,都俾hi-flyer上晒,所以都係搏一鋪囉

男爵府

陪月勳章

luluma 發表於 18-5-8 08:08
回覆 hoiching0516 的帖子

Hi flyer ?
升得快既staff

男爵府

陪月勳章

mandy952 發表於 18-5-10 08:22
下?咩PS II都係ACO位咋?

本來PS同ACO係唔同既職系, 但佢地唔想再開PS位, 咁在職既PS II一係就上PS I, 一係就做到退休, 冇人就搵ACO頂囉, 但唔見得光, 明明ACO做緊PS位既工作, 但出街既document上面ACO既duty list係唔可以有PS要做既野, 你話幾唔公平.....
但因為PS II都係唔夠人fill, 所以年頭都係要開返PS II招聘

PS II比ACO既起薪點好似係多一兩個point, 但max大家一樣

首頁

尾頁

跳至