美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:宅靚靚:自己植睫毛

我上次就係睇完你介紹,跟你買左睫毛,一共用左3種唔同長度,每隻眼共10束,植左兩日都冇甩冇歪,今日出街只係揸防曬同畫眉,超方便

男爵府

黎多張

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-07+發表黎

原帖由 KayleeZ 於 15-12-07 發表
好靚呀,好自然,手勢好好,我痴假睫毛OK,但植得麻麻,跪求心得

...
心得係買3種唔同長度,我買左9,10同12mm, 眼頭開始排列👉🏻9,10,10,12,12,12,12,12,10,10,共10束,目的係要呈自然扇狀。
由於自家嫁接膠水唔及出面美容公司膠水咁快乾,所以假睫毛落左膠水就要係真睫毛根部慢慢向上拖兩下,等膠水能均衡分散於真睫毛上,唔好只聚於根部,不過地心吸力問題,膠水始終都會向下流,所以不能過多,然後放低假睫毛等膠水微乾不太濕狀態下先真正痴上去。左眼植完一束就做右眼,左右眼交替咁做,等每束睫毛都有足夠時間痴得夠穩先到下一束,咁就冇咁易因為要植第二束而郁到頭先第一束。希望你明白我講咩

Yo818    發表於 16-1-19 17:31

男爵府

引用:好靚但睇唔明可能因為我未試過植睫毛,有冇

原帖由 Waiwaibabyo 於 15-12-07 發表
好靚但睇唔明可能因為我未試過植睫毛,有冇果d假既駁睫毛睇下嗎?

...
係咁既樣。
記得由睫毛底下植上。一般痴假睫毛係由真睫毛上方痴,但好易畀人睇到兩層睫毛同感覺好假。
呢種一束束的我建議由真睫毛下方植,因為假睫毛根部會畀真睫毛覆蓋,即使有人居高臨下都不易發現,而且假睫毛可以托起原本下垂既真睫毛,咁樣就算側邊睇都唔會出現兩層睫毛,效果最自然,亦不易畀人發現

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-07+發表心

原帖由 ar_ching05 於 15-12-07 發表
你好勁呀,有無link呀
Link呢樣野你最好問返樓主,因為我都係見佢分享睫毛先發現而家呢隻新款睫毛(我用開舊款唔好用),為免騎劫樓主個post, 都係等樓主回覆好d, 我只係分享小小心得

男爵府

引用:明晒,咁樣平時點洗面? +

原帖由 Waiwaibabyo 於 15-12-08 發表
明晒,咁樣平時點洗面?
早晚用棉花濕水抹,但要避開睫毛,落妝改用卸妝水,用棉花棒清潔,因為用油d膠水冇咁襟。
剛剛植完最好盡量6個鐘唔好濕水,所以我通常夜晚植,如果有油性眼霜係眼都會影響膠水耐用度,所以要用卸妝水清潔,再以清水抹乾淨,冇油份先開始,完成後膠水乾透就訓,第二朝可以棉花抹眼周當洗面,到夜晚就算洗頭彈到水都冇問題

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-07+發表心

原帖由 KayleeZ 於 15-12-08 發表
今早我全部拆左,再試左你教的方法痴....係易d上手,真的不可以心急等佢乾.....痴睫毛底,你都諗到咁勁:wah ...
你咁好心機拆左再黎過
我老公尋晚都忍唔住問我又植睫毛呀?我只係簡單答左句:因為靚
痴睫毛底冇咁易畀人見到破綻,就算見到你d睫毛又彎又長,估到係假都吹你唔漲,真亦假時假亦真
當然好fd果d我會畀佢睇下個真相啦

男爵府

引用:回覆+CannieWP+的帖子1)+我見一束束嗰D睫毛

原帖由 feimuijai 於 15-12-10 發表
回覆 CannieWP 的帖子

1) 我見一束束嗰D睫毛頭其實有1-2mm闊, 你一束係痴落幾條自己睫毛, 定一束痴落一條 ...
一束痴幾多條視乎你本身睫毛濃密度,我就大約3-4條左右,因為一條睫毛根本唔夠力托起一束假毛,加上你自己植,好難控制一束一條,就算做到,你條睫毛都好易甩,痴幾條就又穩又安全。
膠水只落睫毛根部,未痴上時用根部膠水輕輕由真睫毛根部向上拖兩下,令膠水均衡d, 唔洗只積聚於根部容易流入眼。

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-10+發表一

原帖由 KayleeZ 於 15-12-10 發表
我昨日甩左1束係眼尾,跟你的方法痴睫毛底,係自然好多

如果一條條痴,我咁無耐性,一定發din 仲 ...
痴一條條我都玩過,要好有耐性,手工好好先得。以我本身睫毛為例,因為睫毛生長方向唔係條條都咁生性呈現成完美扇形狀態,如果你唔理照跟住植,由於假睫毛又濃又長既關係,植完你就會見到明顯有打晒交既情況出現,特顯左你本身睫毛問題,所以每落一條都要睇清楚環境,隨時要執生就位,所以我寧願揀一束束,又快又易就位,就算甩左一束都好易補返嘛

男爵府

溫馨提示: 如果開始發現假睫毛同真睫毛之間開始鬆鬆地,唔太穩固的話,最好卸走再重新做過,唔好諗住等佢自己甩,因為膠水始終會老化,明知有問題都唔理,甩既時候好易連本身既睫毛都夾硬整甩埋,呢個就係點解d人成日話植睫毛植到本身果d都冇埋既原因之一,說穿了,就係懶
原理同gel甲一樣,真甲生到咁長下就要拆gel再做,懶唔理,gel本身都有自己重量,由得佢繼續,後果只有反甲或斷甲

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-10+發表痴

原帖由 KayleeZ 於 15-12-11 發表
我昨日訂埋一條條嗰d,諗住植埋下睫毛,0.8 mm 長/ 粗0.1,好想睇下植埋下眼的效果 我諗每邊10條都 ...
下眼我未玩過,等你報告

男爵府

引用:邊隻御睫毛膏好?+ +

原帖由 小百合 於 15-12-13 發表
邊隻御睫毛膏好?
卸除gel我用第二行左邊果邊(炭灰色盒果隻),膏狀,唔易流入眼,剛剛試用,非常好
另外第三行左邊果隻係卸除液,係for美客院幫你合埋眼用,會攻眼,但我都建議你買,因為初期做唔熟手好易整到個夾同雙手都有膠水,咁就可以用呢支黎清潔,因為個夾一痴到膠水就唔可能繼續用

男爵府

引用:各位jm+巳pm了+自己也搜隻了植睫毛的注意事

原帖由 KayleeZ 於 15-12-13 發表
各位jm 巳pm了

自己也搜隻了植睫毛的注意事項和資料,希望整理好後,明天或後天 post
等你份資料
頭先發現有條歪左,所以全部拆晒又重新植返,今次發現一滴膠水(通常我係滴一滴出黎植晒兩隻眼)係正常室溫下放半個鍾左右先用會易用d, 快乾d, 唔洗等咁耐

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-13+發表卸

俾我㨂都會㨂呢隻 因為見到佢話進口
呢隻gel我全程兩隻眼搽晒,開住眼咁等佢甩,冇流過一滴眼淚,大肚婆都用到,真係非常好

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-13+發表等

係呀,我之前上網睇到呢個方法,膠水放係度靜置一陣會易痴好多
其實我買果間淘寶店係有教學影片,都幾詳細,有示範點植同點卸,但手機app睇唔到,要電腦先得

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-13+發表其

原帖由 小百合 於 15-12-13 發表
係咪迷你皇后呀?
識揀啵!
我就係呢間買,落單時買左膠水,卸除gel, 睫毛4盒,中size卸除膠棒,偏偏唔記得買尖咀夾,點知佢送埋畀我,仲跟左一卷白色膠布,你幫佢買睫毛記得另加留言要咩size, 你唔講,佢就畀晒10mm你

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-13+發表識

原帖由 小百合 於 15-12-14 發表
知道!謝謝!睇完段示範短片,真係好好多,之前一舊雲咁
唔好客氣,唔明就問,自己植又平又方便,唔洗成日等booking就時間真係好好

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-14+發表唔

原帖由 小百合 於 15-12-15 發表
你地真好呀!
我尋晚淘完,賣家send左d注意事項比我,其中一點寫: 粘在自己真睫毛下面(具体位置是距离真睫 ...
係唔會痴落皮膚,因為幾溫和都好,膠水要乾始終都要靠揮發,掂到皮膚一定會有少少攻眼,但如果只掂到睫毛,係唔會有攻眼問題的。而且真睫毛會增長,你痴落睫毛先唔會阻礙生長,又唔怕阻礙毛孔正常發展

男爵府

引用:請問植完會唔會再查睫毛液?畫唔畫到內外眼

原帖由 gazette821 於 15-12-15 發表
請問植完會唔會再查睫毛液?畫唔畫到內外眼線架? 同埋可以keep到幾耐呀

...
睫毛液同眼線都唔會畫。植完睫毛已經好濃密,所以唔需要用睫毛液,而且用完亦唔識點落,因為我識既人入面暫時未出現過植完睫毛會搽睫毛液,所以落妝可算係高難度動作。
睫毛濃密左,眼線位置都會黑d, 好似有少少眼線咁,所以我都懶得再畫。真係要畫就睇你用毛筆定鉛筆畫,鉛筆要畫得貼好易郁到假睫毛,毛筆會安全d, 畀我揀我會揀深色眼影當眼線畫,簡單易控制,輕力印上唔影響睫毛為主,而且3種落妝都要用棉花棒慢慢抹,而眼影係最易抹

男爵府

引用:請問植完會唔會再查睫毛液?畫唔畫到內外眼

原帖由 gazette821 於 15-12-15 發表
請問植完會唔會再查睫毛液?畫唔畫到內外眼線架? 同埋可以keep到幾耐呀

...
忘記答你,手工好,保養得宜,2-3星期。如果真係搽睫毛液同畫埋眼線,除非你落妝非常細心同溫柔,否則一星期都未必捱到

首頁

尾頁

跳至