影視娛樂

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 12:21
好期待下星期的返場,但又想像到聽完個2首歌後又會超級失落

米米們,你地覺得克勤咁難得先返 ...

我估至少東方衛視跨年都會再合體吧! 其實係睇深深有冇期,克勤一定想再合體!

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 12:39
即克勤會留到過新年後?

咁辛苦隔離14日肯定做哂年尾d晚會和跨年先啦,呢d先係搵真銀機會

水晶宮

紫翹 發表於 20-12-7 12:32
希望可以唱多幾首, 仲希望深深可以跟克勤黎香港開演唱會

來HK開concert真係遙不可及
勤深深開線上演唱會都好啊~

水晶宮

金三珣 發表於 20-12-7 12:40
我都係呀,睇見深深彈埋去攬住克勤老師,佢地感情真係好好

好似2父子

水晶宮

taifat 發表於 20-12-7 13:07
我由尋晚到而家已經睇咗有100次,真係超期待
請問知唔知點解周深既fans好似唔鐘意佢同克勤合作?我 ...

100次!! 唔怪得尋日〈我們的歌2〉片尾得2個鏡頭嘅預告今朝都可以沖上微博熱搜! 閱讀量就快過億
真係好誇張! 大家都好熱情!!
如果節目播出後仲得了

水晶宮

taifat 發表於 20-12-7 13:07
我由尋晚到而家已經睇咗有100次,真係超期待
請問知唔知點解周深既fans好似唔鐘意佢同克勤合作?我 ...

有d粉絲係非常强調專注自家,可能怕左以前某CP捆綁。其實佢地想法太極端,成日話最期待深深嘅個人舞台,但深深自己都話期待同唔同前輩或同輩歌手合作啦! 又話尊重信任深深嘅選擇,佢地咁極端嘅唯粉表現我覺得更令人窒息!

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 13:37
我其實好鍾意張信哲,所以我們的歌2我有淨係聽番佢啲歌,嘩,把聲仲係靚到爆,佢把聲一出我就起雞皮了。但 ...

我都超鍾意張信哲! 我為左支持林海繼續制作我們的歌系列 (期待有第3季)我第2季每期都睇哂! 良心音綜值得支持!

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 13:46
我特別鍾情高音形男歌手,細個好鍾意聽優客李林 ,airsupply, 張信哲,之後覺得後繼無人了,點知仲可以比 ...

Me too!! 覺得佢地聲線好溫柔好溫柔!尋日果期張信哲張藝興合唱都好好聽! 估唔到張藝興把聲底咁似張信哲:

https://youtu.be/BccTDMQtI-g

水晶宮

紫翹 發表於 20-12-7 13:44
所以深深都好難做, 但上次佢同王浙之後, 可能生米深深又俾人亂作CP, 所以咁極端.

當然佢係獨立歌手, 但係 ...

坦白講我仲未係好適應到內娛粉圈文化,我覺得極端嘅唯粉其實好恐怖,好似要情緒勒索自己偶像,口講話支持偶像選擇實質乜都要管,小小事又湧出來乜都要控,連路人或普通歌迷嘅聲音表達一下對節目組合嘅期待,都要同生米劃清界線。老實講如果沒有以往嘅節目和舞台,真係靠微博果幾百萬粉(每日簽到十萬粉)可以支持到深深今日嘅流量和熱度咩?!

果如係真愛自己偶像係唔應該俾任何壓力佢和干涉佢同什麼人合作。

深深嘅「少管我」其實係講俾呢班人聽,但佢地仲未明!

水晶宮

taifat 發表於 20-12-7 13:33
你去周深超話睇下,佢哋成日標榜話只可以專注深深,話佢係獨立歌手,尋日勤深深段片一放出嚟,有D fans 話 ...

所以我用左微博超過10年,我有關注和簽到超話,但我大多數只係睇唔講嘢,因為不能完全認同佢地d想法。

水晶宮

Carol999 發表於 20-12-7 13:49
係呀!我鍾意聽佢地唱「那片海」,其次野狼Disco同大會堂演奏廳,真係好
...

我覺得「那片海」係第一季咁多首歌之中最好聽,改編得最好! 將兩首歌融合得好絕! 意境悽美動人! 克勤和深深兩把聲好似大海托著浪尖,聲部和感情層層遞進! 好正!

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 13:55
我都睇左,第一次睇張藝興,原來真係幾靚仔,把聲又好靚

實不相瞞我每日放工經過商場都見到張藝興望住我 (CK底褲廣告),再聽埋佢唱歌,我有少少鍾意左佢

(不過深深仍然係排第1)

水晶宮

liyung696 發表於 20-12-7 15:59
我中了深毒
昨晩睇我們的歌睇到點半,開心過頭瞓前仲要聴多次,達拉崩巴同野人DISCO先瞓,瞓得個4粒鍾,6點仲好 ...

嘩你真係中左劇毒

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 16:47

我讀中學時最最瘋狂就係迷以前既小旋風林志穎,個種迷戀同 ...

我細個又係好鍾意小志,成首今年夏天我都識跳
儲左好多相仲有呀媽喺女人街買左件林志穎頭像燙畫嘅衛衣俾我,我著住偶像行街

水晶宮

回覆樓主:

說散就散 cover by 周深:
https://youtu.be/fWxj_KBhx-E

雖然只有一小段,但太好聽了,近期每日必loop

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 17:35
哈哈,yeah, 我有絕對理由相信你同我一樣,都係覺得深深同小志既笑容都係好天真無邪同陽光,所以咁喜愛 :h ...

係呀! 佢地一笑容好陽光,一笑世界都溶化了

我特別覺得深深成個人包括d神態小動作都係非常二次元!!好似d動畫人物!

水晶宮

紫翹 發表於 20-12-7 19:53
想問下你呢,有冇聽過霍尊同吳青峰唱歌,因為有聽过話佢地都係好好聽

我聽完覺得唔係我杯茶,青峰唱起風了, ...

青峰真不是我杯茶,可能佢把聲我真係覺得乸乸地,乸係因為聽得出有男人腔但女人嬌味,我覺得唔自然。我未認識周深之前已聽過吳青峰d歌,以上感受不是出於比較。
張信哲嘅嗓音同樣柔美,但我完全唔覺得妖,只覺得好溫柔~
霍尊把聲好似古代公子,好飄逸,好好聽,同樣唔覺得乸或妖,係似費玉清小哥嘅feel。
周深第一次聽完全係女聲,但又覺得好清冷好空靈,聽得多就get到佢係童音好似冇性別嘅天使。

水晶宮

co102co 發表於 20-12-7 17:53

唔知喎。太得閒所以又諗埋啲無聊野,點解啲人只要一對深深 ...

坦白講,我係一個顏控,揀男友老公都睇樣,只喜歡小白臉。第一次聽完周深之後中毒,一發不可收拾,我覺得自己傻左架! 我係睇聲入人心入坑! 再搵到歡顏! 當時有如晴天霹靂! 點解?!點解?! 梅溪湖36子有咁多男人身高18x以上有才又有貌,我眼睛總離不開周深,永遠記得佢行入來搵唔到座位坐,嘎子叫佢坐大脾,深深滿臉通紅個樣! 笑得好怕醜好尷尬! 我意然冇一絲想嘲笑佢嘅衝動! 我覺得佢好!可!愛!啊!!! 然後就不停癲左咁搵佢d歌,睇佢d YouTube! 佢以前小土豆個look我都覺得好可愛!

水晶宮

Elenalan 發表於 20-12-7 20:54
坦白講,我係一個顏控,揀男友老公都睇樣,只喜歡小白臉。第一次聽完周深之後中毒,一發不可收拾,我覺得 ...

仲有,我老公都鍾意唱歌聽classical, 所以我當年叫佢陪我睇聲入人心,佢最初成日笑周深醜樣,又話人寒背,到後來只要深深唱歌,佢就睇到一臉痴漢傻笑,又係咁搵YouTube, 蒙面將唱嘅幺蛾子係佢白月光! 月彎彎係佢至愛!

水晶宮

co102co 發表於 20-12-8 10:26
咁最後即有冇化到呢?佢個歡顏上台樣係素顏咁濟喎

佢歡顏上台個look皮膚好黑,但後台花絮又白番,好明顯係化醜左刻意形造同把聲嘅反差

首頁
12345...9

尾頁

跳至