夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 DoveSoap 的帖子

打幾隻字,隨時就可以留住個SP...點解唔做

子爵府

I0U 發表於 17-5-17 23:07
吾係無唸佢地,而係我根本吾會考慮再婚,係佢地眼中。。。他,只係一個媽媽好朋友uncle only
...

如果俾對仔女知道媽媽是小三,你點面對佢地,紙是包不住火,已經失去了家庭,是否想無埋對仔女?

唔好以為兩公婆有問題,所以先俾小三入到位,不要包裝到只是個大婆問題。

如果將來自己仔女另一伴出軌,你仲會咁想?

子爵府

I0U 發表於 17-5-17 23:53
你真係觀人於微,對,我可以講,我和他都係飽讀詩書。我們並不是隨街搭上,是多年朋友。
...

唔為自己,都為下一對仔女,盡快收手啦!

子爵府

chelsealam 發表於 17-5-18 09:18
小三

點解要做小三?

子爵府

I0U 發表於 17-5-18 10:48

甘比吾比上嚟,呢啲係絕對可以控制。係,我相信我同樓主有不同 ...

事實是小三就是小三,不要包裝到好似層次高d的小三

ashcracker    發表於 17-5-22 15:10
北角謝太    發表於 17-5-18 12:15
Winter.Yiu    發表於 17-5-18 11:29

子爵府

I0U 發表於 17-5-18 11:16

對小三就係小三,其實無咩好包裝,只係想講小三同個男人生活, ...

無論小三的功能是什麼都好,好大機會會對第二個家庭造成傷害,除非佢地兩公婆都出軌...對人造成傷害是你想見到嗎?

如果自己個女是這樣,你會不會心痛定你會支持佢做小三?

唔好以為自己不求什麼,所以咩都無得輸,假如有一日爆左出來,真係唔知點收科

子爵府

I0U 發表於 17-5-18 11:34
正確啲講,我同佢拖手一刻佢老婆已經被“佢”傷害,我同“佢”上床一刻,佢再筒多刀,記住道義上,小三對元 ...

每個人都可以有個人選擇,無可否認男人需要負上最大責任。

但是如果個女人知道個男人有太太,仲要叉隻腳入去,是否就沒有責任?

希望這個世界沒有太多類似你的小三,如果個個小三好似你咁樣,元配根本好難win...

全為愛d文章應該是提出兩性相處問題,而不是替小三辯護

子爵府

I0U 發表於 17-5-18 11:52
全為愛的文章絕對絕對不是為小三辯護,我理解係要想老公回頭,不是focus點同小三比較,不是唸辦法贏小三, ...

無論男定女,做好自己,調整好自己心態,有錢有學識,好多問題都解決到。

事實有幾多人可以有咁樣的本錢。

子爵府

I0U 發表於 17-5-18 12:05
所以要經歷要學,好多時大婆點解吾甘心,就係佢地眼中小三質素都不及自己,但偏偏又輸比佢。所以會鬧小三 ...

宜家你學完之後,好似就去挑戰其他家庭?

子爵府

I0U 發表於 17-5-18 12:31
呢個課題我又真係無唸,要唸一下。其實我依嫁唸法係愛自己,做令自己舒服概事,可能別人係覺得自私啲,但 ...

做人自私一點為自己絕對無問題。

不過你會否同朋友或子女分享點樣做一個成功的小三或點樣搵小三?如果唔會,因為你知道這是不對的。

自私對自己好,不是甚麼都可以做。

子爵府

I0U 發表於 17-5-19 00:48
你比較懂得世情,貼地一點。
正如大家都知比小朋友接觸太多電玩吾好,但用電玩塞住小朋友概家長應該比小三 ...

小三好大機會傷害到其他人

小朋友應該傷害其他人的機會細d

咁都有得比較?之前提過,宜家你好似經歷過後,懂得去玩呢個遊戲,玩得好開心,對家唔識玩,就要佢去檢討,真是走火入魔。

子爵府

I0U 發表於 17-5-19 08:59
甘我認我地無恥吧,我地通常都正大光明拖住去街,q住食飯,見到識概人佢都吾會鬆開,其實有時我都覺得呢個 ...

坦白講,元配對住你這類的小三,有幾多個可以贏得返個老公返來,只有等老公換第二個小三。你對冝家個局勢應該感到好滿意,所有事都掌握在手中,你講到可以咁公開,覺得是對的事,能否同朋友及子女分享?

你被人傷害完,學懂呢個遊戲,就去傷害其他人。假如有一日你子女面對這些傷害,難道你唔心痛?定是叫佢地學識後,去做支配者,傷害其他人就可以?

今日你無損失,不代表你將來唔使負責。人無恥就無敵。

子爵府

mmttay 發表於 17-5-19 23:08
其實每個人都應該最緊要自己開心. 人係應該自私. 就算老婆幾無私, 為頭家, 個老公, 個老公仔女欣賞係好彩, ...

愛自己唔代表可以去直接或間接傷害人

請問自己一句,假如講到做小三沒有問題,你會否分享俾自己父母、兄弟姊妹、子女或好朋友聽?好事應該教多d人。

首頁

尾頁

跳至