心聲留言

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

到~
乜唔係"啪聽"咩?
http://ishare.iask.sina.com.cn/f/12511894.html?from=like

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

Pinky~
如果你爸爸係唔適合做呢個手術既話,我相信醫生都唔建議,你知家陣d醫生講野幾保留架啦,特別係政府醫生,佢地驚要揹飛架..
不過我都明白~做手術一定存在風險,不過醫生都冇任何反對既話,而你爸爸又接受既話,我相信世伯一定得既,你地兄弟姊姐孫仔孫女要比多d支持鼓勵公公爺爺 ~唔好太擔心,既然決定存,就將所有擔心既事情化作正能量支持公公

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我搵倒補習哥哥喇~呀豆,唔該晒你 ~我去你介紹比我個網道留資料,佢地搵左呢個哥哥比我,29號開始lu~
呢個男仔既自我介紹~
本人就讀城大專上學院翻譯及傳譯副文學士課程,中學畢業於東區的聖馬可中學,小學畢業於香港中國婦女會丘佐榮學校。會考中文考獲3等(D);英文4等(C),其中閱讀卷獲5等(B);另外中史獲B。而高考英文考獲D,其中寫作卷獲C。長於英文和歷史,並能教導拼音、普通話、電腦等。
本人雖然成績不出眾,但定必以耐心及適當的技巧教導,並以自己所學的和學習經驗傾囊相授。並會盡力解答家課及各科問題。
本人曾替小四學生補習,亦曾於中學母校替初中同學輔導功課。
本人曾任快餐店助廚,學到溝通技巧、處理問題技巧、如何保持耐性等。另外,於半年內當義工,主要照顧兒童及長者。在中學校內曾任英文學會閱讀小組副主席,對舉辦提升英語能力及興趣的活動有一定的經驗。
本人認為要提升語文能力,需不斷練習。教導時不會只限於課本內容,而會輔以日常運用的技巧訓練,如閱報、口語溝通、自由寫作等,並按進度調整。
望 貴家長及同學給予機會,本人會盡力達成閣下對教導的要求。

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 WINNIEYIP 於 10-11-18 11:11 發表
其實我最擔心既就係,假如出黎食飯,我去個d地方,又唔岩佢去,佢去開個d地方,我又唔慣,最最最驚佢叫我去酒店high tea咋>_

你同佢講話想搵d唔好咁靜既地方~因為大家咁耐冇見~驚大家傾得開心得滯忍唔住大聲講大聲笑

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-18 11:34 發表
俊媽, 你呢個補宅哥哥收幾錢1個錢吖??

$60/hr
一星期三日,每次1.5hr

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 acbeans 於 10-11-18 11:41 發表

搵到啦,好呀

乜有咁詳細介紹嘅咩?我只係個協會小姐同我
講個miss係咩料咋喎

協會小姐話佢地叫個男仔咁做,等家長睇下佢既資料,不過我見好多都冇咁詳細

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-22 10:25 發表
婆婆, 顏C9, 我想問除咗辛辣麵, 韓國仲有冇嘢買?? 記憶中好似無乜咯mouth:mouth:" />

仲有麻油鹽味食到停唔倒口既脆卜卜既大塊紫菜

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 WINNIEYIP 於 10-11-23 12:59 發表
仲之,我呢個旅程連酒店,船飛+入場,$2800/2人

>_

加埋個相機咪可以雙人台灣四天自由行...-_-"".....

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 WINNIEYIP 於 10-11-23 16:49 發表
你打去旅行社問可唔可以改團喇,或退款先喇=_="
就算唔發紅色警示,都唔好去住喇..

嗯~芝媽~打去旅行社問下..

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 PINK0717 於 10-11-23 17:06 發表
點解同你地禁難就既

响道~^^

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-23 16:52 發表
云妮~~~聽日開茶會~~~我叫咗我妹去, 等我妹去問有冇得退款或轉團~~~ 啱啱發生咗呢件事我估旅行社都煩緊, 比d時間佢地做嘢先~~ 等聽日覆我地囉

不過人地個大好假期就....... ...

芝媽~
如果唔放假,可唔可以返工即時消假架?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 PINK0717 於 10-11-23 17:16 發表

俊媽,俊仔好靚仔呀..個2個酒粒....

呵呵呵~~佢自己話自己唔靚仔,係型仔喎..比佢吹漲...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

軒軒今年定出年返學?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

有冇人要賣手提電話??
我部電話報鎖.....游水......~~>.<~~

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 WINNIEYIP 於 10-11-25 15:08 發表
俊俊E+D電話都好平咋wor....
我早排買完htc,都係27xx,
如果你唔介意款舊少少,好多都0機價或千令蚊都有~

2千7好貴吖~~~
0機價要上台,我有約未到期.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 acbeans 於 10-11-25 15:19 發表

又到你電話跌壞?

佢.............撇甩我自己去左.....游水~~>.<~~

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-25 15:26 發表
俊媽你同云妮D情況咁似嘅?? 又係差不多時間裝修, 又係差不多時間跌電話~~~

我好新鮮.....lunch個陣......

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 WINNIEYIP 於 10-11-25 19:18 發表
http://www.ringhk.com/index_phone_spec.php?id=1887

呢部呀~

不過,如果俊媽你唔介意,其實我有部winnie the pooh電話,冇壞架^^,我好似有2舊電,不過,d電就唔襟用囉,用2-3甩中就冇電,我費是買新電,所以咪唔用囉..
...

雲妮~
唔該晒你先~我頭先打比我姨甥"R"左佢部舊N95黎用^^

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-25 22:04 發表
=跌落屎坑??

係呀~我去完廁所轉身沖廁時,個電話由衫袋直跌落屎坑.....我諗都唔諗即刻伸隻身落去,頂佢吖....我公司d廁所水沖得幾鬼衡......一攞番出黎已經入面都入埋水.....好彩唔係開大咋.....-_-"".....
放工走左去Nokia維修中心問佢有冇得整...我都知佢地實問..我咪話幫bb沖涼跌左落盆水囉,個男仔話如果浸過水...基本上好多零件都要換,部機仲唔著,只係震...佢話就算整番,個價同我買個另一個新既都會差唔多...跟住話如果我响佢地道買新機,當收我呢部屎坑機$300(果然跌過落屎坑都衰唔晒^^),嘩~而家叫做新d都要2千幾~唔買啦!返到屋企係咁打比屋企人睇下有冇得"R"~好在比我"R"到唧~^^
我返到黎搵個真空盒再加幾盒吸濕啫喱吸左幾粒鐘,頭先又比我開得著部機,不過冇畫面,等得放比幾日,睇下有冇奇蹟出現先~
我冇晒你地d電話呀~~~唔該大家PM番比我呀~

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 吱仔與lo仔 於 10-11-26 10:16 發表
我都覺得買電話打得出打得入同有得影相就得喇 因為我都唔會點用, 不過吱仔就成日攞我部手提打機

我老公買咗埃瘋科我都未玩過, 係吱仔成日攞嚟玩啫

俊媽其實你介唔介意買2手貨?? 我行 ...

我唔介意買2手機,不過只係會幫識既人買囉^^
埃瘋科太貴喇~~~而家上台最平都要4998....
淨機都賣緊成5千尾....

首頁
12345...13

尾頁

跳至