烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

早幾日買咗咗光波爐,即晚試整燒鯖魚,已經跟足食譜用250度光波15mins,唔熱,再試多30mins都只係啱啱熱,完全無你哋光波完嘅效果,今晚再試焗雞扒跟其它jm食譜焗10mins,250度,完全無料到,想請教下點解會咁㗎?係咪我嗰爐壞?我嗰部係德國佬!麻煩光波高手指教下!thank you!

大宅

回覆:babydd 的帖子

我只係預熱3mins,要預熱5-6mins㗎?我真係唔知呀,同埋我想問下d燈係咪會自己熄,但係一陣又著返?Many thanks

大宅

引用:燒鯖魚你條魚有無解涷?我先解凍條魚,放高

原帖由 bbmuimui 於 12-08-12 發表
燒鯖魚你條魚有無解涷?我先解凍條魚,放高架235度5分鐘,掃上燒汁,205度3分鐘,再反轉條魚205度2分鐘,完 ...
已經解凍咗,用埋高架,燒完半個鐘,條魚只係熱,個身仲係白雪雪,好似蒸完咁但係請問用邊d燒汁呀?同埋你有無預熱個爐先呀?thanks

大宅

回覆:bbmuimui 的帖子

我發覺個爐嘅風扇係唔會轉

大宅

請問係唔係一開就轉?

大宅

我個新入手德國佬7L個風扇一開始已經冇轉過,同埋250度8分鐘D野都唔熱 ,盞燈仲10秒就停一次,請求教

大宅

引用:Quote:原帖由+Jny+於+12-08-12+發表我個新

原帖由 w1106hk 於 12-08-14 發表
我都係用7L,把風扇係唔會停架!只會盞燈係又開又熄,但唔會得10秒咁短,金菇肥牛光8分鐘已經食得:thinking ...
多謝咁多位jm意見,已經拎咗部機返去維修中心,證實個風扇係唔識轉,已經換個部新嘅俾我,希望呢部無問題,thank you咁多位jm

首頁

尾頁

跳至