自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

嗯..我屈左好耐喺心入面,純呻下㗎咋…
是咁的,我妹最近結婚了!見到佢嫁得好好,其實好鄧佢開心!佢老公好叻,好多嘢都好優秀,家景又好,佢老爺奶奶出錢畀佢地搞婚禮,又買左間屋畀佢地,可以話係無憂了!但我自己一路以來嘅婚姻都唔太好,適逢我妹舉行婚禮,心入面諗起自己不快經歷,有點唔係咁開心..我唔係妒忌佢的,係真心鄧佢高興~只係我經歷過離婚,而我當時嘅婚禮又搞得一塌糊塗,因為當日搞得心情非常惡劣,令我無好好的講感謝致詞,令我非常遺憾…呢件事可以話係我人生最大嘅污點…然而見到我妹搞個婚禮非常成功,講致謝詞又講得好好,我心裡又感動又難過…好矛盾

大宅

Jessica_Rocus 發表於 22-1-25 03:49
嗯..我屈左好耐喺心入面,純呻下㗎咋…
是咁的,我妹最近結婚了!見到佢嫁得好好,其實好鄧佢開心!佢老公 ...

可能你地會覺得我自己攞嚟唔開心,但我都唔想咁的,唔知你地明唔明我感受…我只係好想呻出嚟咋…雖然而家我已有一個穩定伴侶,有一仔一女,但我同我而家另一半未結婚未行禮,而佢亦好似無呢個打算,覺得大家已認定對方係先生太太,唔需要咁急去做呢啲門面嘢…亦有人同我講,我有一仔一女已好有福氣,要知足!嗯…我唔係唔知足呀..我都好感恩自己有一對仔女,雖然平時畀佢地激到差啲嘔白泡,但我都依然好愛佢地的!我只係為我曾經嘅經歷同遺憾而唔開心…我知唔好太執著,但呢段時間好不自覺地諗起又唔開心…

大宅

好啦..呻完啦~如果你地明我講咩可唔可以畀啲意見我或者純粹同我傾下計呀?希望你地唔好鬧我啦~

大宅

收到哂咁多位嘅意見同安慰啦~
我聽完後真係無咁唔開心啦~原來有時呻出嚟都唔係一件壞事,我會接受你地嘅意見去嘗試改變下自己心態,好多謝你哋呀~

大宅

原來好多JM都好好人,好好心地,又好叻(emoji)我以為你地會鬧我添你地真係好好呀!好多謝你地安慰我~

大宅

Gniw 發表於 22-1-25 05:20
你有冇同你另一半講你嘅想法?
或許佢會補足你嘅遺憾呢!

我有呀!我妹婚禮完後有同我另一半講左我心聲..但佢只講:嗯~好~遲啲啦~
咁即係點…我又唔想再追住不停講,再講落去人地唔覺煩,我都覺得自己煩..

大宅

mrsbbq 發表於 22-1-25 11:46
我明你感受,我婚禮都一團糟,
仲要我俾我姐妹嘅concept, 佢話呢度唔好個到唔好唔好用,到佢結婚時用咗我id ...

我都要給你一個抱抱
呢種感受真係好難過,多謝你講畀我知你嘅經歷,希望我地可以繼續開心生活,盡快脫離呢啲不快回憶!

首頁

尾頁

跳至