自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

除非佢傷殘
如果唔係...當聽唔到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sytckm 發表於 22-10-7 03:50
我今日都試過⋯⋯⋯商場等咗lift好耐,點知原來一路企喺制前面個女人無禁到,架lift上落咗幾次,係唔停我哋 ...

上落左幾次,你都唔知架lift 冇停你果層?你同個女人識架?佢又知你想去邊層?
最得人驚係...架lift 係冇人㩒既情況下,自己係度上上落落

ps 見識少 以為架lift要㩒先識郁

翡翠宮

kisskathy88 發表於 22-10-7 07:06
應該係未入lift情況

ic

翡翠宮

annie133 發表於 22-10-7 07:14
在外國,企得近幫手襟, 幫你hold 門等是基本禮貌,D人入lift會自動問人想襟邊層。
香港人真係幾冷漠
...

當你10次有10次 咁做 其他人當老馮咁, 唔該都冇聲..你就會諗 : 我係唔係應份架?

宜家d人越黎越老馮, 越黎越驚蝕底

我試過係商場 想推玻璃門時, 反射後面果個 因為唔想推門 痴埋黎 差少少掂到我, 嚇到我即刻行埋一邊比佢行先, 真係驚佢貼住我行入去
我又試過 落穿巴入大廈門, 我就快推門入大廈, 後面有個男人落緊車 抽住袋野 見我推門 就9秒9沖埋黎...當時我同佢距離都遠架
其實推門好辛苦架咩?

我又試過幾次, 入左 lift 眼尾見有人 行緊黎, 咁㩒返開lift門, 點知佢入左lift .."唔該" 都冇聲, 仲要唔係 fing 頭髮就 撥頭髮..整下整下件衫 咁望住我.... 莫非佢覺得因為佢靚 (其實唔係大嬸 就係 普通到好普通既女人)/ 因為佢係男人 所以我等埋佢? 唔想做好心但d人都比氣我受囉

自此, 果d人唔聲叫: 等埋, 我照閂門.. 我冇責任要 㩒返開lift 門等埋佢

翡翠宮

sytckm 發表於 22-10-7 12:30
屋苑商場嚟架,得屋苑果層、商場同地下,屋苑無人禁就只會商場同地下不停上落,所以住喺度知道一定要禁, ...

哦!原來係咁
咁㩒就唔好頂住晒啦

首頁

尾頁

跳至