自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

可能你讀錯晒,仲好似表演咁…所以佢啤住你搖頭

Lilyforest    發表於 21-9-26 07:19
happylife28    發表於 21-9-26 02:27

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我出街會聽歌,所以乜野聲都聽唔到

但唔明點解搭車要串字? 其實5,6呎距離應該好多人都聽到,最少隔離果個,隔離再隔離果個, 前後左右都聽到,只係佢地冇明顯表情比你發現到…你有幾騷擾
係架車/餐廳食肆傾偈,唔會比人覺得騷擾(除非太大聲)因為公眾場所就係輕鬆既地方,但如果係車/餐廳 攤晒d 功課係度做,甲乙丙就會側目
係圖書館係度傾偈嘻嘻哈哈,就會比人側目,如果溫書睇書就冇問題
所以呢…,我覺得問題係適當場合,做適當既野

翡翠宮

小華子 發表於 21-9-26 07:01
咁樓主你係玩遊戲定係溫習先?表達出黎係2樣唔同嘅嘢黎。
如果係溫習,俾我都覺得煩。不過我相信你一定答係 ...

如果係2個細路互問互串,我會覺得係玩

得罪講,有d家長好霸道,自己中意就話小朋友中意,唔知係屋企佢地小朋友會唔會同阿媽講:你今日未同我溫書,攞書出黎,今日溫唔到20個你唔好諗住煲劇呀!

andyman    發表於 21-9-26 11:44

翡翠宮

zitamamama 發表於 21-9-26 10:17
我昨天都見到有個媽媽一上車就同個4,5歲小朋友做英文問答。
好明顯唔係普通對話,而係問問題。
個呀媽勁大 ...

你有冇好誇張 舉埋手指公,好高音咁同佢一齊:GOOD! GOOD job, Oh mary(要專登) good

首頁

尾頁

跳至