婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

講真句,你哋同6299住,無比家用,e家你又有咗,又無返工(唔知你係咪要做ftm),跟住你一家三口,又食又住,你6299真係要養埋你哋,人哋真係好大壓力,你大伯咁講,都係睇唔過眼你哋無比家用,雖則你話佢無比家用,但你哋一家三口喎,而且你未入門前,你c6同佢都係無比開的,e家環境唔同咗,佢一個,你哋三個,咁就唔同講法了。生bb前真係要諗清楚,唔好成日話意外,科學昌明避孕都唔係咁難啦。既然係你自己做成,就要承担人哋對你嘅冷言冷語,何况呢d係事實,勸你唔好諗住做ftm,好好揾份工幫補下啦。

公爵府

Jeffreystep1213 發表於 18-12-30 09:15
之前中秋食飯,咁啱糧尾,c6私下叫62比住先,好快一出糧就比返62喇(我本來唔知嘅),嗰排有次自己一家幾 ...
你要知道,你未入門前,可能佢哋做開都係咁做,食飯唔係以人頭計,係以一個單住計最,通常家庭中多少兄弟姐妹就分多少份,真係好正常,你唔出席道理一樣。你大伯一個,你二個(係你唔去),照道理你仲著數添。

公爵府

sinohk33 發表於 18-12-30 11:14
連比伍佰蚊都咁,到佢要買奶粉,尿片,睇醫生咪有排喊。

勸樓主生完好搵人湊,出去返工賺錢,唔好諗住靠 ...
佢唔會諗下問題嘅原因,只會埋怨人哋冷言冷語。年青一代真係覺得任何事都係理所當然,結婚後無錢,父母就應該包食包住。有bb就唔工作做ftm,到别人比説話佢聽,佢就會覺得人家無理取鬧。或許e家生仔真係要包埋佢結婚生仔先得。

首頁

尾頁

跳至