夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

ChinoB 發表於 16-4-20 04:39
其實有無諗過間中遷就吓佢,令佢開心啲,令大家關係好啲?
我都認為樓主好就個老婆, 只係c9唔滿足, 又要做公主, 又要跟人比較, 似乎呢段婚姻, 就只有樓主單方面付出, 湊b 唔掂, 仲要走返阿媽度, 一d 都唔似有為呢段婚姻努力囉!

blacktulip    發表於 16-4-20 12:22

公爵府

樓主最錯就係太細結婚, 加埋有埋bb, 就更加難攪, 明白你算識諗, 肯為個家付出, 奈何你老婆太細, 仲係公主, 更加難上加難. 不如你俾佢出去返工, 叫佢返去你哋屋企, bb俾你外母湊, 假期先湊返屋企啦, 如果你老婆唔肯, 咁都無辦法了. 其實你老婆唔識諗, 只有你單方面付出, 婚姻都好難維持的, 貧賤夫妻百事哀, 好多野都係錢作怪!

公爵府

lunjaii422 發表於 16-4-20 05:07
我每次都同佢傾,但佢就會吾出聲,
我問佢野都吾答,
其實佢走返娘家, 咪一樣唔會變, 一樣在阿媽懷中做其公主, 點會成長呀, 佢遇困難就返娘家求救, 佢阿媽就縱壞了她, 只有你付出, 佢又唔體諒你, 又唔肯共同努力, 你哋婚姻又如何維繫呢?

公爵府

Hippo323 發表於 16-4-20 08:44
我的建議:

1. 可以於囡囡一歲時補擺喜酒嗎?儲點錢,找一天,給他一個驚喜,帶她去看結婚場地,有時女人 ...
人嘅慾望係無窮無盡!問題唔係擺完呢餐酒席之後,樓主老婆就會滿足,只會更加縱容佢有其他要求,其實問題根本唔在餐酒席,而係呢位公主唔想捱,還是想待在皇宮過她公主的生活!

首頁

尾頁

跳至