夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:有D長希望大家會睇落去,,,我系一個21歲既爸

原帖由 lunjaii422 於 16-04-20 發表
有D長希望大家會睇落去,,,
我系一個21歲既爸爸老婆20歲
仔仔半歲大,
你好好,真係好好,係一個好負責任既男人。

21歲,幾多男仔仲打緊機,你就已經擔起成頭家,呢種咁有擔待既男人在二十幾歲黎講,難能可貴!

老實講,你呢個年紀,有咁好既機遇可以向上爬,唔好放棄,唔為老婆都為你既小朋友。

你老婆,個人未成熟,認為幸福係必然,佢結婚前出黎工作未? 已工作既話,搵開好多錢? 一個人夠成熟就會明白錢係得咁多,個天係唔會跌錢俾你咖,一個家庭缺不了錢。

衰D講,你老婆唔配有你呢個老公。不過有小朋友,希望你堅持多陣,試吓聲類俱下咁同你老婆講你老婆知你既難處,話你老婆知覺得自己仲未俾到最好既野俾佢同BB而好內疚,看看你老婆會唔會好D。

你真係做得好好! 後生仔、好爸爸、好老公唔好放棄,咬緊牙關努力,你一定有成功既一日!

blacktulip    發表於 16-4-20 12:24

男爵府

引用:首先,我會好安慰一個21歲既男孩子會為將來

原帖由 Hippo323 於 16-04-20 發表
首先,我會好安慰一個21歲既男孩子會為將來著想,去努力搵錢,儲錢,太多男孩子21歲時花光光不特止仲借財仔 ...
同意jm講二十歲女仔大部份都係貪靚玩樂既階段,一下子做媽媽轉變好大,唔好話樓主個太太20歲適應唔到,我30歲都覺得自己未ready。

問題係突然之間做媽媽呢個巨變,唔係樓主一個人搞出黎,佢太太都有份。樓主體諒太太,我相信都唔少,佢太太又有冇體諒過樓主呢?

二十一歲男仔,呢個年紀應該係:
1) 日日打緊機
2) 同班朋友食飯飲酒
3) 一年去幾次旅行
4) 買明牌衫褲銀包

因為人生既一次意外,樓主同佢太太一樣放棄晒同年紀既人既生活,擔起頭家,但樓主迎難而上,佢太太就原地踏步。

意外自己有份造成,就要承擔後果。但宜家佢太太拒絕承擔。

佢太太覺得現實好殘酷,佢逃回自己住慣既城堡,呢個城堡有媽媽幫佢,媽媽幫佢分擔左做媽媽既部份責任,佢可以做番以前既小公主。

佢媽媽一日幫佢,佢一日都唔會醒。

男爵府

引用:Quote:原帖由 me-ism 於 16-04-20 發表咁細

原帖由 tansyneko 於 16-04-20 發表
就係細個先會奉子成婚多,成熟的人唔係無但相對較少,細個佢哋有一個觀念,體外射唔會中(bk好多依d case), ...
唉~通常情到濃時就搞左先算。

老實,女仔真係未結婚千祈唔好出人命。但後生女唔明

男爵府

引用:Quote:原帖由 shannon_fky4186 於 16-04-20

原帖由 tansyneko 於 16-04-20 發表
但有事後丸。。。
總覺得無咁好彩中獎既

我婚前婚後對待呢樣野同對生化武器差唔多,樣樣都小心,我老公初初都話我誇張

首頁

尾頁

跳至