夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

日日對住一個靈魂出竅既人,係你隔離但聽唔到你講野,唔知你做咩…同你講野佢只會拎住電話玩,睇住電視。。。永遠唔會知你想點,關心你發生過咩事,打電話同你講野只講佢想講既野。
但我地有兩個小朋友,由生完細b開始佢就係噤,佢唔嫖賭飲吹,放假會陪小朋友(零按排,問佢咩冇意見,個人陪住小朋友但繼續靈魂出竅,個女叫佢都聽唔到)
我唔係想搵過浪漫情人,但想搵個可以依靠陪伴關心我既,同佢講過好多次,佢依然出竅,其實有冇人都係噤?可以點相處?

但求順利  

侯爵府

回覆:有冇試過因為溝通唔到而離婚?

我諗唔明點解會愈來愈嚴重,我好似單親媽咪噤,問佢仔女既意見,佢冇,屋企財政分配,佢冇,所有野冇商量,佢話因為信我既安排。
經濟上我地冇大壓力,錢銀佢交哂俾我,基本上佢除左冇靈魂,其他野都好~
究竟我點先可以招番佢個魂魄番黎?
我同佢講我想點點點,佢聽完但冇行動。。。。

但求順利  

侯爵府

回覆:有冇試過因為溝通唔到而離婚?

我同佢認真傾完之後呢幾日好好多,我同佢講係最後一次,我叫佢唔好再拎住個電話同我講野,要關心下我每日發生咩事etc...我話當明白佢工作忙但唔可以用黎做籍口,希望佢keep到記得啦~

但求順利  

侯爵府

回覆:vondelle 的帖子

我話知道你好忙可能冇時間做自己想既野,但有家庭有小朋友就係要取捨同安排,忙過你既人大有人在,分配好時間係你做人老公同爸爸既責任,因為屋企大小事家務都唔使你理,仔女日常生活又唔使理你,如果連聆聽同陪伴既時間都冇你存在,你覺得你係呢個家有咩意義?
我講明我最後一次同佢傾(因為平時我可以唔出聲唔話佢)
噤佢知道我今次真係嬲,叫我唔好嬲,尋日我講野時佢都有揸住電話,但講講下佢識放低,我覺得有心行落去可以俾機會,
之前預左講完呢次佢都無動於衷,我會搬走一排,希望唔使噤做。

但求順利  

首頁

尾頁

跳至