親子旅遊

跳至

首頁
23456...9

尾頁

水晶宮

大家有冇地方去過一次, 已經唔想再去呢 + 原因

菲律賓,新加坡,海南島,

王國會長

王國會長

winwinpig 發表於 13-7-22 20:56
星架波- 人粗魯, taxi拒載
taxi 未必係拒載, 佢地興預約的, 街的好難截, 特別係放工時間.

大宅

Bali,因為好多地方冇泠氣.

珍珠宮

暫時黎講, 新加坡~ 唔係唔鐘意, 只係個女一去到就病, 病足成個旅程, 去左2次急症, 返黎仲要食左成個幾星期藥...... 所以覺得新加坡唔係幾老黎!

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

王國會長

王國會長

C.Humphrey 發表於 13-7-22 00:08
原來星加坡咁差,我仲想小朋友大啲去一次添
星加坡未必咁差, 同馬秦比, 環境算唔錯, 人就一般, 不過消費真係幾貴同唔太算多野玩, 去一次無妨, 兩次應夠晒.

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:大家有冇地方去過一次, 已經唔想再去呢 + 原因

如果新加坡各jm全程去旅遊區未必會覺得d人咁串咁衰,但我係新加坡住過熟路會周圍去又搭巴士,唔住酒店住係一般新加坡人組屋內,發現佢地真係衰格左好多,最憎佢地的士司機係嚴重拒載,不過環境係好乾淨值得加分。

男爵府

回覆 good_pig 的帖子

菲律賓。20 年前去過,也曾想再去。但自從菲律賓人質事件後便同自己講吾會再去這鬼地方。

侯爵府

首爾...悶爆, 街邊小食勁貴, 最難忘係粟米, 差不多港元10/支, 買左2支, 我呢個粟米痴食左半支, 全部掉晒
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

大宅

回覆:pyjess 的帖子

海南島,真係唔洗錢都唔會去

侯爵府

回覆 janetgordon 的帖子

點解? 我上次睇完個旅遊節目, 唸過去食海鮮喎
如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

大宅

引用:回覆+janetgordon+的帖子點解?+我上次睇完

原帖由 pyjess 於 13-07-22 發表

點解? 我上次睇完個旅遊節目, 唸過去食海鮮喎
悶悶悶……冇啖好食,酒店又偏僻;可能我1x年前去,依家唔同掛。不過我家兩老早5,6年前去都係同樣評語

侯爵府

好野! 可以打清呢個唸頭

男爵府

為左變形金剛,值得去一次新加坡既
忽略啲人態度問題,環境食物好玩指數我覺得有80分㗎

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sako 發表於 13-7-22 23:20
為左變形金剛,值得去一次新加坡既
忽略啲人態度問題,環境食物好玩指數我覺得有80分㗎 ...
物價貴丫

男爵府

所以扣左十分囉
MRT又扣十分!哈哈!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sako 發表於 13-7-22 23:56
所以扣左十分囉
MRT又扣十分!哈哈!
我係...

人串, 扣三十, 物價貴, 扣二十, 冇特色, 扣二十

唔合格lu

男爵府

韓國其實我去過幾次, 每次去完我都同自己講唔會再去, 不過每隔幾年, 見咁耐冇去, 又諗唔到去邊, 就會再去, 去完每次都後悔!

啲人又冇禮貌, 又冇野好食, 又冇野好玩, 除咗化妝品都冇野好買!

啲韓國男人其實同強國人冇分別, 分別只係講韓文, 一樣咁黑人憎!

珍珠宮

janetgordon 發表於 13-7-22 23:03
悶悶悶……冇啖好食,酒店又偏僻;可能我1x年前去,依家唔同掛。不過我家兩老早5,6年前去都係同樣評語

...
我妹佢去左幾次海南島, 話如果只係打算留係酒店, 真係幾RELAX, 因為佢幾次都係留係酒店HEA~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

唏....真係傻豬,邊有又平又正㗎,咪咁高要求啦

水晶宮

畀面勳章

引用:韓國:市民粗魯+冇啖好食 +

原帖由 canies 於 13-07-21 發表
韓國:市民粗魯 冇啖好食
你係咪跟團,我fd 同家人跟團都話d 野唔好食,我自己去網上揾料食d 野餐餐都勁好味,我而家仲好懷念我一定會再去

首頁
23456...9

尾頁

跳至