親子旅遊

跳至

首頁
34567...9

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

JASMINEBB 發表於 13-7-23 00:09
韓國其實我去過幾次, 每次去完我都同自己講唔會再去, 不過每隔幾年, 見咁耐冇去, 又諗唔到去邊, 就會再去, ...
我寧願返大陸了..起碼咁多地方, 有排都未去完

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唏....真係傻豬,邊有又平又正㗎,咪咁高要

原帖由 sako 於 13-07-23 發表
唏....真係傻豬,邊有又平又正㗎,咪咁高要求啦
有,最愛曼谷。。。sawadee ka....

貴既,我覺得日本值回票價多D...人唔串

寶石宮

引用:Quote:原帖由+canies+於+13-07-21+發表韓國

原帖由 tanping 於 13-07-23 發表
你係咪跟團,我fd 同家人跟團都話d 野唔好食,我自己去網上揾料食d 野餐餐都勁好味,我而家仲好懷念:ilovei ...
我係跟團,但有幾餐出去食都冇野好食咁

去左首爾。普通感覺,未想返叮

珍珠宮

回覆:大家有冇地方去過一次, 已經唔想再去呢 + 原因

西藏!諗起啲嘢食、衛生、治安就但風景就真係一流

寶石宮

引用:西藏!諗起啲嘢食、衛生、治安就但風景就真

原帖由 Winnie_1210 於 13-07-23 發表
西藏!諗起啲嘢食、衛生、治安就但風景就真係一流

...
但係唔係請都唔去啦?

大宅

我唔係好明點解咁多人話星加波唔好?話d人差?d人差得過大陸?我識得既星加波人都無因為人英文差而態度差。我覺得星加波起碼整齊清潔,安全。大人去可能會有些悶,同小朋友去是相當唔錯既選擇。

伯爵府

台北,沙巴,悶,無野好食,游水食野都係泰國最好

寶石宮

引用:我唔係好明點解咁多人話星加波唔好?話d人

原帖由 cat_house 於 13-07-23 發表
我唔係好明點解咁多人話星加波唔好?話d人差?d人差得過大陸?我識得既星加波人都無因為人英文差而態度差。 ...
純個人感覺咋,如果有小朋友,我會去台灣

寶石宮

引用:台北,沙巴,悶,無野好食,游水食野都係泰

原帖由 hoganmama 於 13-07-23 發表
台北,沙巴,悶,無野好食,游水食野都係泰國最好
泰國yeah

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

星加坡超級悶爆

侯爵府

我去過台灣, 星加坡, 首爾, 日本, 泰國, 吉隆坡 (全部自由行)

除左吉隆坡, 其他地方都好好喎, 最唔明係有jm話台北冇野食, 我覺得食物好味喎~ 真係去完又去!

吉隆坡就最差, 真係堅悶, 超市冇野賣, 行去凍飲區, 全部楊業成, 行邊個商場, 都係果d商舖, 得個大字, 裏面空既~ 玩方面, 又係冇野好玩, 食方面, 又冇野好食, 有時仲要好難食, 去到第4日, 已經勁想走人....

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+tanping+於+13-07-23+發表你

原帖由 good_pig 於 13-07-23 發表
我係跟團,但有幾餐出去食都冇野好食咁

去左首爾。普通感覺,未想返叮
你可試下上網揾料邊度好食,我去過N........咁多地方,未試過一個地方嘅野食好似上年我去首爾咁餐餐都咁好食同仲令人回味,除左第一餐我地太餓求其入左間食就真係麻麻。

寶石宮

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+13-07-23+發表我

你可試下上網揾料邊度好食,我去過N........咁多地方,未試過一個地方嘅野食好似上年我去首爾咁餐餐都咁好 ...
有乜野品種推介?

寶石宮

引用:我去過台灣,+星加坡,+首爾,+日本,+泰國,+吉

原帖由 jolps 於 13-07-23 發表
我去過台灣, 星加坡, 首爾, 日本, 泰國, 吉隆坡 (全部自由行)

除左吉隆坡, 其他地方都好好喎, 最唔明係有j ...
冇買鞋同食野咩?

水晶宮

畀面勳章

引用:我去過台灣,+星加坡,+首爾,+日本,+泰國,+吉

原帖由 jolps 於 13-07-23 發表

除左吉隆坡, 其他地方都好好喎, 最唔明係有j ...
我諗佢地話台灣d 野唔好食應該跟團,通常跟團嘅野係唔多好食(我家人講),我就全部自由行台灣野出名好食,去得都係為左食野,第一次聽話佢d 野唔好食就係我家人不過佢地係跟團。

珍珠宮

good_pig 發表於 13-7-21 21:09
我見到既新加坡人係覺得自己高人一等,英文好勁咁

我個日搭地鐵問個站務員架車係唔係去CLARK QUAY..佢"就"住眉話WHAT? 我再讀CLARK QUAY..跟住佢話CLARK CLAY。。佢地星加坡英文發音怪怪。。明明我岩佢覺得我係讀錯囉。。。。QUAY佢係讀CLAY。。

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+tanping+於+13-07-23+發表你

原帖由 good_pig 於 13-07-23 發表
有乜野品種推介?
海鮮市場食海鮮,長腳蟹,龍蝦,大蝦,刺身。。。。issac 三文治,春川雞,年糕鍋,陳x 華一隻雞,鐵板燒。。。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:good_pig+發表於+13-7-21+21:09+我見

原帖由 jojoplanet 於 13-07-23 發表
我個日搭地鐵問個站務員架車係唔係去CLARK QUAY..佢"就"住眉話WHAT? 我再讀CLARK QUAY..跟住佢話CLARK CLA ...
佢地個MRT station counter好可愛架,只是5天工作

侯爵府

引用:Quote:原帖由+jolps+於+13-07-23+發表我去

我諗佢地話台灣d 野唔好食應該跟團,通常跟團嘅野係唔多好食(我家人講),我就全部自由行台灣野出名好 ...
我覺得如果用跟團的餐去話果個地方食物唔好食,唔係咁公平。

侯爵府

我仲講漏左 胡志明, d河粉真係堅好味, 餐餐食都唔厭。

首頁
34567...9

尾頁

跳至