跳至

首頁

尾頁

大宅

Cash媽:

如果係咁不如等23號先去啦!反正都唔差好多日呀...!

原文章由 chickenwing2006 於 07-12-12 00:53 發表
潼 ma,

個度甘大 wind , 點準備都唔係好
掂 !! 我問下 hb 去唔去先 , 唔係真
係又要見下 e 生仲大 wor

大宅

dear all,

good morning!!!

我都嚟報個到先!!

大宅

原文章由 Samuel媽 於 07-12-11 21:19 發表

o岩o岩去 part 35 睇過, 真係好多bb病左噃, 希望個個都快d好返.

係呀!!晉晉都係其中一個呀!!之前係氣管炎,重燒到40.x度,要食消炎藥,真係可憐.

燒已經退咗,但喉嚨就有好多痰,飲水同埋身飲奶都咳,真係心都痛呀,而家用奶樽比果汁or奶粉都推開,又或者飲一半到,可能以為我們加咗d藥水入去唔肯飲;好彩,粥都肯食,不過要分好多次餵,如果唔係真係唔夠水份就好難好番喇!!

子爵府

呢o的天氣真係要小心o的呀? 不過小病是福.

原文章由 BabyHilary 於 07-12-11 19:18 發表
唔好意思, 要大家等我開新part!
之前parco病左, 連msn都冇上,
都係arm arm先收到通知要開新part!

而家parco好返哂, 小b都健康呀, 星期五照結構,
到時再同大家report!:loveliness: ...

子爵府

畀面勳章

早晨

大宅

good morning!!
報到先!

子爵府

Cash MA

我仔仔唔係讀"律倫街"o個間, o個間係好多分校,係升啟基. 校名係啟思幼稚園. "有學卷"

我仔仔係"牛津道"o個間連埋小學, 校名係啟思小學附屬幼稚園. 只此一間沒有分校. "無學卷"

shadowso

我會搬去港島東.

原文章由 lsmile 於 07-12-12 09:38 發表
good morning!!
報到先!

[ 本文章最後由 wawa 於 07-12-12 09:43 編輯 ]

大宅

報到...

叻媽....叻b好番d未ar...

唔好怪我多事..你有無諗過帶叻b睇多個醫生呢...我硬係覺得成日叫bb入院的醫生唔係咁好...

好似豆豆咁, 如果貪近睇樓下個屋村醫生, 次次事無大小都一大堆藥...上次豆豆氣管炎仲好大反應, 叫我準備入院...不過我跟手打俾余若星(豆豆的家庭醫生), 佢話無必要wor...仲寸我...你好想係醫院瞓咩....

試過同一個病去睇趙長城或余若星, 佢地俾好少藥, 但好有效同埋同樣都唔suggest入院, 盡量係熟悉的環境休息...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

豆媽 , 叻媽,

基本上我同意豆媽呢個 idea, 不過都好似
有睇過長城架啦 ! 叻媽今日約 lunch
啦 , 你 ok 嗎 ??

原文章由 matches 於 07-12-12 09:54 發表
報到...

叻媽....叻b好番d未ar...

唔好怪我多事..你有無諗過帶叻b睇多個醫生呢...我硬係覺得成日叫bb入院的醫生唔係咁好...

好似豆豆咁, 如果貪近睇樓下個屋村醫生, 次次事無大小都一大堆藥...上次豆豆氣管炎仲好 ...

大宅

Good morning!
報到先

瑪瑙宮

好媽媽勳章

豆媽,

lunch 可能只有你同我咋 , 叻媽飛左去
mailbox !

希望叻叻快 d 好番啦 !!

不如新長江啦 ...... 好嗎 ??

大宅

Cash ma,

我OK ar...你地confirm左就call我啦....

不過叻媽今日會唔會無返工留係屋企take care叻B呢?

原文章由 chickenwing2006 於 07-12-12 10:20 發表
豆媽 , 叻媽,

基本上我同意豆媽呢個 idea, 不過都好似
有睇過長城架啦 ! 叻媽今日約 lunch
啦 , 你 ok 嗎 ??

大宅

aiya..俾你快一步tim...OK無問題...12:30新長江啦....

原文章由 chickenwing2006 於 07-12-12 10:35 發表
豆媽,

lunch 可能只有你同我咋 , 叻媽飛左去
mailbox !

希望叻叻快 d 好番啦 !!

不如新長江啦 ...... 好嗎 ??

子爵府

早晨~~~報到先~~~:loveliness: :loveliness:

瑪瑙宮

好媽媽勳章

希望係, 怕真係入左院 ! bb 入院一定好
怕架 , 希望唔好啦

甘 12:30 先到先等位啦, OKAY ??

原文章由 matches 於 07-12-12 10:36 發表
Cash ma,

我OK ar...你地confirm左就call我啦....

不過叻媽今日會唔會無返工留係屋企take care叻B呢?

大宅

Cash ma,

OK, 無問題...

叻b好似已經入過一次院ka la...上次好甘下..好似係喉嚨發炎出唔到聲...叻b今次真係要叻叻唔好叫媽媽擔心啦...

bb病左, 最辛苦果個一定係媽媽啦...不分日夜照顧小朋友都算, 最慘係心理上擔心個小朋友, 吃唔安瞓唔落....豆豆次次病我/婆婆/豆爸都跟埋一齊病, 所以我而家好驚聽到d bb 病, 真係成個family都唔安樂..

而家明點解d老人家包到小朋友成隻稯咁, 就係預防佢地傷風咳....

原文章由 chickenwing2006 於 07-12-12 10:38 發表
希望係, 怕真係入左院 ! bb 入院一定好
怕架 , 希望唔好啦

甘 12:30 先到先等位啦, OKAY ??

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Okay, 收到啦!
Thank you very much !!!

原文章由 winwin815 於 07-12-11 23:20 發表
natalie, red指個$3 郵費

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

曦豬媽,

Okay, 巴士到黃金海岸附近度就打俾妳啦!:mrgreen:

原文章由 Rain~* 於 07-12-11 23:37 發表
natalie
pls check pm
聽日我應該6點幾會返到屋企..
你到附近打比我丫~

瑪瑙宮

我細囝又係今朝四點幾喊醒咗,摸到手仔腳仔好"興",發燒呀!:-(
飲咗退燒藥 & 貼咗退熱貼以後,今朝起身好d啦,不過又係有d咳 & 前晚已經有d徐小鳳把聲噤,都係難逃要睇醫生叔叔喇!
我估應該係傷風咳初起,可能有少少喉嚨發炎掛!?-(
唉~~大囡一有傷風咳的話,細囝都好難避免喇! 次次兩姐弟一齊病,玩c我呢個亞媽 .....

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我 hb 未係最似佢 mom lor , 物都怕 !

你唔見 cash 成日 body 打底嗎 ? 不過佢地
係為 cash 好 , 我反而怕 over 左 ..... 保護
太多 , 第日好怕凍 !

我 d 姑仔而家一入冷氣地方 , 馬上要加
外套 ..... 成日都有 jacket 跟身 , 唔會無
jacket 係手袋架 ( 我唔想 cash 係病壞 cash 呀)

原文章由 matches 於 07-12-12 10:58 發表
Cash ma,

OK, 無問題...

叻b好似已經入過一次院ka la...上次好甘下..好似係喉嚨發炎出唔到聲...叻b今次真係要叻叻唔好叫媽媽擔心啦...

bb病左, 最辛苦果個一定係媽媽啦...不分日夜照顧小朋友都算, 最慘係心理上擔 ...

首頁

尾頁

跳至