跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我大囡果陣, 姑娘淨係話下次要等4歲先返去咋, 乜都無講detail d 嘅 information 畀我知 !
好彩, 我今日多口問聲咋 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 12:20 發表
健康院姑娘無話你知咩????

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

今日姑娘話 : 打手臂唔會太痛, 打大脾會痛 d 喎 !

原文章由 bbkitty 於 08-4-28 12:26 發表
上星期六同信信去打針, 佢都係連"吓"一聲都無 , 信信背住醫生, 我同佢玩, 當醫生同佢打針時, 佢只係好奇怪咁望下邊個攪佢, 跟住就同我繼續玩!

...

公爵府

畀面勳章

nic媽, 你睇, 個個既大仔都好乖呀, 好鍚妹妹, 你都唔使擔心到時handle唔到兩個啦

原文章由 jlac 於 08-4-28 12:24 發表
龍眼媽, parco ma

恭喜晒, 祝兩位公主身體健康, 快高長大
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

公爵府

畀面勳章

下....囝囝唔啱著, 佢依家著幾大呀? 不過有pink color, 你會唔會比囝囝著

原文章由 hallonatalie 於 08-4-28 12:30 發表
係, 咪好囉 !
果陣要買對鞋圈大d嘅波鞋畀亞囡, 得呢款咋 !
仲要得呢隻colour mixed埋最靚嘅, 不過亞囝無著過就已經唔啱著, 係咪又d side呢 !

...

歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

公爵府

畀面勳章

文文去個次, 姑娘有講呀, 話4歲太耐啦, 到時早1個月打去book

原文章由 hallonatalie 於 08-4-28 12:34 發表
我大囡果陣, 姑娘淨係話下次要等4歲先返去咋, 乜都無講detail d 嘅 information 畀我知 !
好彩, 我今日多口問聲咋 !
歡迎參觀『文。穎之家』

大宅

陪月勳章

Nic Ma,

Taxi $$我星期日番學先俾你呀, 一定要收, 如果唔係, 下次要分車坐嫁, haha
d衫仔好鬼靚喎, 見到褲仔就話我知啦.....

原文章由 jlac 於 08-4-28 12:24 發表
龍眼媽, parco ma

恭喜晒, 祝兩位公主身體健康, 快高長大
[img][/img]

瑪瑙宮

亞囝依家著7號鞋, adidas果對就係第一對波鞋, 6號已經係學行時要著嘅size !

無架, pink colour 都照畀亞囝著 !

嚟緊 summer 會著大囡果陣著過嘅 pink baby minnie 涼鞋呀 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 12:44 發表
下....囝囝唔啱著, 佢依家著幾大呀? 不過有pink color, 你會唔會比囝囝著

公爵府

畀面勳章

原文章由 hallonatalie 於 08-4-28 13:28 發表
亞囝依家著7號鞋, adidas果對就係第一對波鞋, 6號已經係學行時要著嘅size !

嚟緊 summer 會著大囡果陣著過嘅 pink baby minnie 涼鞋呀 !

...
歡迎參觀『文。穎之家』

瑪瑙宮

成舊幾水一對涼鞋, 梗係著番夠本啦 !
呢對涼鞋我好LIKE架, 因為鞋面係軟皮, 著咗起碼唔會腳臭 !

原文章由 winwin815 於 08-4-28 14:15 發表

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Natalie,

Kavan 仔著pink baby minnie, 我都想睇吓,
話時話, 你幾時換相呀? 我想見吓你對小寶貝.
原文章由 hallonatalie 於 08-4-28 13:28 發表

...

[ 本文章最後由 lgf 於 08-4-28 15:05 編輯 ]

瑪瑙宮

Louis ma,

無問題, 等我叫我攝影師得閒影畀妳睇啦 !
大頭相, 我唔想噤"揚"呀嘛 !
妳想見下佢哋, 我咪 pm 我BLOG畀妳, 妳去睇下囉 !

p.s. 其實我無乜時間 upload d 相上BLOG, 請見諒, 唔好嫌少相喎 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 14:47 發表
Natalie,
Kavan 仔著pick baby minnie, 我都想睇吓,
話時話, 你幾時換相呀? 我想見吓你對小寶貝.

大宅

喂喂, 又唔係叫你show全家幅. 咁又有幾揚呢? 咪'反'喇.
我bookmark咗你個blog啦. 有冇人可以教我整呀, 我都想整番個.
原文章由 hallonatalie 於 08-4-28 14:58 發表
Louis ma,

無問題, 等我叫我攝影師得閒影畀妳睇啦 !
大頭相, 我唔想噤"揚"呀嘛 !
妳想見下佢哋, 我咪 pm 我BLOG畀妳, 妳去睇下囉 !

p.s. 其實我無乜時間 upload d 相上BLOG, 請見諒, 唔好嫌少相喎 !

...

瑪瑙宮

我對孖寶好容易畀人認得出架 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 15:09 發表
喂喂, 又唔係叫你show全家幅. 咁又有幾揚呢? 咪'反'喇.
我bookmark咗你個blog啦. 有冇人可以教我整呀, 我都想整番個.

瑪瑙宮

妳去yahoo開咗個a/c, 就整到喇 !

原文章由 lgf 於 08-4-28 15:09 發表

大宅

文媽

你都知我果個係膏藥啦, 成日要痴住我, 我老公今朝先講, 我入左院都唔知佢會點, 反而我擔心出院佢唔鐘意妹妹

原文章由 winwin815 於 08-4-28 12:40 發表
nic媽, 你睇, 個個既大仔都好乖呀, 好鍚妹妹, 你都唔使擔心到時handle唔到兩個啦

大宅

昕媽

okok 慢慢計.

d衫仔都唔靚, 不過起屋企著都ok啦, 最緊要舒服羅, 見到褲仔再幫你買啦.

原文章由 rebeccaloky 於 08-4-28 12:58 發表
Nic Ma,

Taxi $$我星期日番學先俾你呀, 一定要收, 如果唔係, 下次要分車坐嫁, haha
d衫仔好鬼靚喎, 見到褲仔就話我知啦.....

大宅

Natalie,

你對孖寶咁可愛, 梗係"wanted"喇. 不如比d冇咁'大頭'嘅相大家睇住先喇.

原文章由 hallonatalie 於 08-4-28 15:15 發表

公爵府

畀面勳章

文文都極易比人認得出, 我地gathering, 永遠d mama都係認出文文先, 近排就有個mami係老趙診所見過文文, 係bk認返出, 問返我

原文章由 hallonatalie 於 08-4-28 15:15 發表
歡迎參觀『文。穎之家』

公爵府

畀面勳章

有時小朋友既野好意想不到, 或者nic nic到時會比個驚喜你

原文章由 jlac 於 08-4-28 15:32 發表
文媽

你都知我果個係膏藥啦, 成日要痴住我, 我老公今朝先講, 我入左院都唔知佢會點, 反而我擔心出院佢唔鐘意妹妹
歡迎參觀『文。穎之家』

大宅

Nick 媽,

唔使咁擔心. 仲有成3個月, 到時Nick Nick 大個d, 會知道做哥哥, 會錫晒妹妹架.

講樣攪笑嘢俾你聽, 我上星期卒之忍唔住走去吉x島買咗枝bubble槍, 點知.....同亞囝去到清水灣試....係玩唔到嘅 好掃興:;pppp: . 跟住攞番去換, 個sales幫我再試兩枝新, 都係唔得, 最後要換番$. 你話係咪激c.
原文章由 jlac 於 08-4-28 15:32 發表
文媽

首頁

尾頁

跳至