跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 06年10月媽媽分享會 "Part 25"

winwin
你聽日幾點

大宅

有問題呀???

bb條頸咪有摺位,之前已發現有d紅,喱幾日熱好似有d粒粒,點算???
我叫暨綿一, 乳名叫一一.綿一blog

大宅

Why?!
我見HeHe食左一星期米糊都開始食到40ml,今日試下比蘋果茸佢試,點知一放入口,佢個樣即時變左好似IQ博士個食左酸梅干變超人果個樣,再放第二更佢仲眼耳口鼻拿埋一舊,到第三更佢容忍已經去到極限,嘩一聲喊出來,重停唔到,直至我收起所有碗仔。
個蘋果我hb食埋果一半佢話都幾甜架,不過我怕太甜,HeHe果d蘋果茸就加左少少水姐,點解佢會覺得酸成咁?!??系咪我一定要煲一煲個蘋果先整茸?

大宅

Exactly 發生響HeHe身上,我hb細老老婆教要always keep it dry,就算飲完水都要反起來抹干,呢幾日我跟足,再always用紙扇仔反起來同佢渤風干,依家好好多喇!
WaiChun 寫道:
有問題呀???

bb條頸咪有摺位,之前已發現有d紅,喱幾日熱好似有d粒粒,點算???

大宅

hehe媽,
一一係唔like飲aj同pj....淨係like飲奶,無佢乎

我都有時不時都同佢用棉花抺頸,但就無吹乾囉.等我試吓先,tks.

你真係好服待,我都想有人幫我渤扇

cookiengau 寫道:
Exactly 發生響HeHe身上,我hb細老老婆教要always keep it dry,就算飲完水都要反起來抹干,呢幾日我跟足,再always用紙扇仔反起來同佢渤風干,依家好好多喇!

大宅

無計,我依家系呀四!
WaiChun 寫道:
hehe媽,
一一係唔like飲aj同pj....淨係like飲奶,無佢乎

我都有時不時都同佢用棉花抺頸,但就無吹乾囉.等我試吓先,tks.

你真係好服待,我都想有人幫我渤扇

大宅

winwin,
好呀, 咁你來就call我啦, 隔離啫.
Samuel有個好朋友都住1座架.

hehe媽,
做左幾日全職媽媽, 點呀, 好唔好玩?

蘋果係好酸架, Samuel細個都唔食, 我要等到佢識講野講我知, 至知道蘋果對bb來講係好酸架. 所以我都冇俾蘋果汁諾諾飲. 我俾提子和雪梨.
尋日開始俾香蕉, 一入口佢都皺晒眉, 想喊, 不過都食左1/4隻, 今日又食左少少, 老公話佢唔鍾意喎.

大宅

各位如曾向我PM 問貨/訂貨, 的請CHECK PM, 我已全部回覆了, THANKS

軟皮學步鞋 只賣$89
[img align=right]http://hk.image.auctions.yahoo.com/users/8/9/8/8/babies_fashion-img600x456-1174325529_________q01_25-1.jpg[/img]軟皮學步鞋

公爵府

畀面勳章

chrislan, 我聽日放工後就會返屋企, 應該2點到, 直至5點出去接文文, 之後會比較忙, 如果一個係屋企, 就出唔到黎比野你, 你約左tracybaby幾點, 你打比我, 我再同你夾一夾

一一媽& hehe媽, 文文老師開得好稀比文文食, 佢都要用一個月時間先慢慢接受, 所以仲估佢食糊仔都要d時間, 點知好搞笑, 佢開始食糊仔後, 反而又開始接受蘋果茸
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

winwin,
文文宜家食到幾安米糊? 一一噚日先開始食米粥,食到1安多d,之後都飲到7安奶.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

hehe媽,

hehe 好醒 , 要你收起所有碗仔先 !!

大宅

一一咁快就食緊米糊, 童童仲未食,係咪比夠5個月都食得咖喇
..

大宅

waiee 寫道:
到!!!

好開心呀!!! 今日媽媽帶我去遊水呀!!! 我一d都唔驚, 好好玩呀!!!

keith係咪就黎6個月喇, 佢咁叻既, 游水游得好叻呀, 個頭仔識岳起上黎
..

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

keith 媽,
你又係去左赤柱??我今日都去完返黎呀!!原來森森同尤尤尋日去左, 早知約埋成團去啦

公爵府

畀面勳章

一一媽, 文文依家食2安米糊, 我係跟學校平日比幾多佢, 我就比幾多佢, 我估唔係上星期托嬰所多人病, 我冇比文文返, 個進度應該去到3安, 其實文文2安唔夠架, 一停就喊到隻野咁, 不過我都係跟返園, 唔敢自把自為, 佢跟手補奶, 都飲到6安架, 即係平時既份量, 不過唔一定, 5-6安
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

公爵府

畀面勳章

coco, wawa話全人奶b就6個月先食, 你童童好似食奶粉, rite? 其實5個月可以試, 因為講緊試係逐安逐安加上去, 咁一個星期慢慢加, 到replace一餐, 已差不多6個月囉
歡迎參觀『文。穎之家』

公爵府

畀面勳章

叻叻媽, 叻叻頂帽好搞笑呀
歡迎參觀『文。穎之家』

子爵府

畀面勳章

頭先去吉之島買左個褔袋no.9好似幾抵.

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

用毛巾卷ka, 我見好多bb都有咁整黎戴, 我咪又試下lor
winwin815 寫道:
叻叻媽, 叻叻頂帽好搞笑呀

大宅

winwin, 米糊都有幾多安分既咩, 唔係用碗仔餵咩

..

首頁

尾頁

跳至