跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇聽過<全港孕媽媽選舉>? 一齊分享下呀~

Waikiki,

你寄左幾耐呀?

大宅

PekoBB,
我問過個女仔 d 相影黎 for what , 佢話係用黎做下一 d promotion 之類嘅嘢 wor...

大宅

嘩!
實在太勁喇, 我地有好多0609媽咪報名!!
我今日先寄到信, 希望趕得切啦!

大宅

carfoon 寫道:
yoyoko,
妳會影邊日呢? 我影 26 號呀~
妳會點準備呢? 分享下呀~

我昨日才寄信去雜誌的,,應該明天才收到信,你幾時寄去的?是寄去荷花還是寄去雜誌的?
因為寄雜誌的要交個回郵信封,不是只要等回郵信封返來就知道能否入圍了嗎~
如果你問我有咩準備,我估我會買條靚D既裙囉~因為我屋企D衫褲好落街FEEL,我知道如果入了圍會在酒店有個美容講座傾下計咁,但始終去酒店唔想著得咁寒暄,哈哈~

大宅

yoyoko,
我係荷花打黎通知我參加架 .. ( 妳可以睇番我之前 d 留言, 所以我先至 post 呢個 topic 同大家分享下... :lol: )
個女仔同我講去影相已經等於係初賽架啦, 不過我地遲下都會收到正式嘅書面通知..( 我地個回郵信封 )
咁妳去影相果日會著咩呢? 會唔會 set 頭 ? 我諗住影相同酒店講座都著番同一條裙算啦... 因為我都無咩靚衫...嘻嘻

複式洋房

哎乜,弊啦!我係through e-mail 架,冇比回郵信封!?會唔會有問題呢?

大宅

唔知呢~咁是否無叫去26號影相的參賽者就代表不入圍嗎 ?
我set頭就一定唔會了,好似好誇張喎~但著靚些就一定會 ,不過等我入了圍先算啦~咁多媽咪參加,好似好難入圍咁~

大宅

佢地應該會打電話通知妳去影相架, 書面通知係 for 酒店講座 ...
唔駛擔心,我覺得佢地好似好渴求多 D 人參加咁...
聽日至係 deadline ... good luck~
係呀我諗入決賽真係好微, 因為好似好多人參加~~

大宅

我係星期一好夜時叫老公寄的,但今日係星期四,都未收到電話呢! 唔同我張相影得好肉酸?!

大宅

再等下先, 23/6先deadline...
我尋日朝早先寄, 我諗佢地要聽日先收到!
我0個日寄相先發現, 原來自己塊面真係包左好多...

複式洋房

唯有等下先啦,如果有消息再通知大家啦!

公爵府

我都呆等左3日,我20號先寄信去

大宅

我都覺得我塊面飽了好多,唔睇番張都真係唔覺呀~我好傪呀~個個FRIEND大肚都會個胸大一兩個碼,我個胸一些都無大過,但塊面就肥了兩個碼,我唔怕大肚會肥,因為肥係個身可以做運動減肥,好快見効~但肥塊面就好難減,又無得做運動減喎~比錢做機又唔想~

公爵府

大肚時身體的水份會比一般人多,所以大肚婆會水腫好正常,生完會慢慢收水架!

大宅

我今日都未收到電話呀,有無媽媽去jor 今日個影相會呀?

大宅

今日不是有影相會嗎 ? 為甚麼沒有人上來分享一下?

子爵府

畀面勳章

Hello 大家好
我今日去了2pm那場, 基本上無咩特別, 有個好短的talk關於懷孕營養及護膚, 跟住就同孕媽媽們化妝及影相, 都影得幾認真架, 如果你地想影好少少就可以著靚少少同梳好個頭就 ok~ 我就覺得自己個頭好唔得囉...
我諗緊下星期著咩衫好, 真係無咩見得人的衫..
(BTW 我係十月頭媽媽~)

別墅

各位孕媽媽,
因為今晚夜了返, 所以遲了回報呀! hehe!
我今日去了荷花影相了, 今日我個時段只得大約十個人, 今日只係有營養師講孕婦的營養, 跟住由Modern Beauty 講護膚, 聽完就由化妝師幫我們化妝, 跟住影幾張相, 就係咁! 我問了荷花的人, 佢話d相暫時只係會晒回給我們留念, 不是一定放上網供投票的, 所以我自己就感覺今日其實唔出席都可以, 營養及護膚都沒有什麼特別, 平時的常識來的, 唔怪得之前有9月份媽咪話唔去得影相都無影響! 今天荷花給了我初賽通知書, 我問了她完來入圍會約選 40人, 但亦可能會不足此數, 因為可能會有人應承了又唔去, 初賽再選出15名出來入決賽! 2/7 是初賽 需要上台自我介紹, 化妝衣服等等要自己攪無人幫! 我自己感覺最煩是要自己化妝, 因為我平時好少化妝, 都唔多識化, 真頭痛! :-(
今日就是這樣了, 所以大家不需太緊張, 今天真是沒什麼特別!

大宅

咁係咪今日去影相那些就即係全部入晒初賽架喇~今日已經有兩批時間的參賽者,26號又有一批已約了影相參賽者,咁咪得番好少位囉~慘了~

等待驗證會員

多謝分享!
我平時都無化妝架, 呢家野我都唔多識! 如果有機會入到初賽, 反而驚自我介紹, 問問題個d野, 我驚怯場!

首頁

尾頁

跳至