跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 06年10月媽媽分享會 "Part 25"

Samuel媽
對膊頭已經開始極痛,無機會睇醫生忝,呢個星期我hb放假算好好,聽日我先真正單拖做揍女C奶,一定極辛苦!不過幾攰幾辛苦時,凝望HeHe乜辛苦都唔記得!好似今日去海洋公園,排隊坐升空觀望船時,沿途數十人包括中國內地遊客、外國遊客、香港人,個個都讚佢可愛又得意,表情多多,我再望下我hb佢一副滿足樣,我就好開心,比起返工成功sign-off十個projects更有滿足感!

比bb食香蕉同雪梨唔怕寒凉咩?!

大宅

醒過頭,玩c我!
chickenwing2006 寫道:
hehe媽,
hehe 好醒 , 要你收起所有碗仔先 !!

大宅

cookie 恭喜你搵到份雖然辛苦但咁大滿足感既好工呀 你唔係早幾日至去過海洋公園咩

cookiengau 寫道:
Samuel媽
對膊頭已經開始極痛,無機會睇醫生忝,呢個星期我hb放假算好好,聽日我先真正單拖做揍女C奶,一定極辛苦!不過幾攰幾辛苦時,凝望HeHe乜辛苦都唔記得!好似今日去海洋公園,排隊坐升空觀望船時,沿途數十人包括中國內地遊客、外國遊客、香港人,個個都讚佢可愛又得意,表情多多,我再望下我hb佢一副滿足樣,我就好開心,比起返工成功sign-off十個projects更有滿足感!

比bb食香蕉同雪梨唔怕寒凉咩?!
..

大宅

cookie,
我完全明白, 所有媽媽聽到有人讚bb, 都會飄上天, 果種滿足感難以形容.

呢兩個星期我忙到想c, 幾個project, 幾個audit, 加上budget end, 日日都成11點至返到屋企, 星期六日又要返工, 差唔多都見唔到兩個仔咁滯. 尋夜我都諗, 咁樣為乜?

P.S. 水果架野, 涼涼都唔怕, 我懶, 好少煲開奶茶同涼茶, 清下熱氣囉.

公爵府

畀面勳章

coco, 文文托嬰所係以用幾多安既水/奶黎計囉, 當然杰稀係自己控制啦, 不過我都開得幾杰

叻叻媽, 係???我未見過喎
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

winwin,
開米糊我用幾匙羹米粉計, 諾諾而家食緊4湯匙米粉, 用奶開.
今晚放工, 又係懶, 將一湯匙奶粉加入米粉, 再加一茶匙有機糙米粉, 用水開.

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

shopping~~~~

兒童 / 嬰兒服飾及用品展銷會 Kids & Baby Fair

日 期 : 4 月 4 日 - 4 月 9 日
時 間 : 11:30 am - 9:00 pm
地 點 : 尖沙咀廣東道 11 號世界商業中心3字樓
 海港城展銷集 (Harbour City Bazaar)

子爵府

我開糊仔要計得好準, 因為怕工人亂來, 費時一時杰一時稀
所以我每次都計好份量比佢
而家叻叻係食25g白米糊+1條什味糊仔+4.5安水, 開出黎岩岩一碗

文文媽,
你唔見babyhome裡面好多BB都整個咁既STYLE 咩??不過 人地卷得好靚, 我就整得肉酸D
winwin815 寫道:
coco, 文文托嬰所係以用幾多安既水/奶黎計囉, 當然杰稀係自己控制啦, 不過我都開得幾杰

叻叻媽, 係???我未見過喎

大宅

Shopping Shopping

大宅

hehe媽,
加油~~

coco,
原本諗住到足5個月先俾一一食米粥架.但係喱排佢朝早瞓少咗,瞓半個鐘就醒,又3個幾鐘就扭食奶,但佢飲到7安就唔飲...我諗到喱個stage,奶真係唔係好夠飽...咁佢差幾日就5個月,咪俾返米粥佢食囉.
我叫暨綿一, 乳名叫一一.綿一blog

大宅

我仲懶,我係先隨意將米粥落係個碗仔度,加2安水,再加米粥開到杰杰地.
我叫暨綿一, 乳名叫一一.綿一blog

公爵府

畀面勳章

叻叻媽, 講起babyhome就慚愧, 好耐冇update, 真係太攰, 唔願整, 所以更無留意爬行榜另外d bb既相囉, 我見你真係好有心機整, 頁頁日記都唔同background, 我要快d的起心肝先得

你叻叻個頂都好q呀

samuel媽, 我尋日先同老公講, 同文文去街好威, 個個都話佢得意, 隻眼靚, etc..... 我老公不知幾開心

至於米糊, 我都只係跟返托嬰所點做, 有佢地教路, 實冇錯, 第時粥仔都係咁話
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

子爵府

今日我同叻叻去赤柱都好多人讚佢Q, 仲有人走黎同叻叻影相tim, 差D以為自己做左星媽
其實係因為佢戴左個hairband, 睇落去型左D
今日我係赤柱買左幾個, 唔記得10蚊定十幾蚊, 都幾靚KA, 不過有D會"NUT"色 :tongue:

公爵府

畀面勳章

嘩....剛泵完奶, 得返安半, 自從諗住幫文文戒人奶後, 已實行每日泵一次(等谷或夜晚先泵)加早上一餐埋身餵, 早兩日已由每日泵到一餐六安奶, 進展到只泵到3安奶, 尋晚文文跟我返公司搞d野, 5點幾飲完餐奶, 返屋企沖涼後, 訓到今朝, 咁今朝個餐奶就好乖咁, 啜左好耐, 就搞到我今日只泵到安半啦, 我諗....好快就要收爐, 不過文文仲有幾日六個月啦, 餵到到六個月, 好滿足, 係人人話餵人奶要多湯水, 多休息, 多食既情況下, 我都可以餵到6個月, 簡直係神蹟呀, 因為我三樣都唔多
歡迎參觀『文。穎之家』

公爵府

畀面勳章

叻叻媽, 會甩色就唔好比叻叻帶啦, 唔知d顏料安唔安全架嘛, bb仔要小心d好呀
歡迎參觀『文。穎之家』

大宅

叻叻,

您好犀利呀,去赤柱咁遠~~等我叫爸爸媽咪唔好咁懶帶我去多D地方先

亨亨

xanax1mg 寫道:
今日我同叻叻去赤柱都好多人讚佢Q, 仲有人走黎同叻叻影相tim, 差D以為自己做左星媽
今日我係赤柱買左幾個, 唔記得10蚊定十幾蚊, 都幾靚KA, 不過有D會"NUT"色 :tongue:

瑪瑙宮

好媽媽勳章

叻叻媽,

叻叻好型 , 條 lv 好掂呀 !!

子爵府

畀面勳章

好靚女呀...
xanax1mg 寫道:

大宅

叻叻,

好彩我媽媽一早幫我 mark實你, 如果唔係我一定要同人挍手瓜先搶到你..你真係越來越夏威夷...唔係唔係, kawaii 先啱

jasper

子爵府

文文媽,
哈哈~~D顏料梗係唔安全啦, 大陸D顏料全部唔合規格ka
我今日係即買即戴ka,戴戴下見到個白色底既hairband有D紅紅地,先發現甩色jar
winwin815 寫道:
叻叻媽, 會甩色就唔好比叻叻帶啦, 唔知d顏料安唔安全架嘛, bb仔要小心d好呀

首頁

尾頁

跳至